ΓΔ: 2447.25 -1.15% Τζίρος: 317.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
koronoios, Self Tests, Corona Virus, Coronoios
Πηγή: Shutterstock

Έκπτωτη από τον διαγωνισμό για τα self tests κηρύχθηκε η Swiss Med

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι η εταιρεία δεν κατόρθωσε να παραδόσει, εντός του συμφωνηθέντος χρόνου, τρία εκατ. self tests.

Έκπτωτη από τον πρώτο δημόσιο διαγωνισμό για την προμήθεια self-tests, κρίθηκε η εταιρεία Swiss Med, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Η απόφαση προβλέπει επίσης την κατάπτωση υπέρ του δημοσίου της εγγυητικής επιστολής ύψους 504.000 ευρώ που αφορούσε τη συμμετοχή της Swiss Med στον διαγωνισμό. Πριν από λίγες ημέρες η Swiss Med ενημέρωσε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τη συμφωνία παραδοσης 3 εκατομμυρίων τεστ και ζήτησε την παράταση της χρονικής προθεσμίας που όριζε η σύμβαση.

Η νομική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αντέτεινε ότι η σύμβαση ορίζει αυστηρά πως οι ανάδοχοι οφείλουν να παραδώσουν τα self-tests που τους αναλογούν εντός επτά ημερών από την υπογραφή της συμφωνίας. Μάλιστα, η σύμβαση προβλέπει ότι, λόγω του κατεπείγοντος της διαδικασίας που επιβάλλουν λόγοι δημόσιας υγείας, οι συμβατικοί χρόνοι παράδοσης δεν είναι δυνατόν να επιμηκυνθούν.

Στην απόφαση του ΓΓΠΠ επισημαίνεται ακόμα πως τυχόν παράταση της προθεσμίας θα συνιστούσε ουσιώδη τροποποίηση των όρων της σύμβασης και του διαγωνισμού, τους οποίους είχε αποδεχτεί η Swiss Med.

Τονίζεται ακόμα ότι στο αίτημά της η εταιρεία δεν αναφέρει λόγους ανωτέρας βίας που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την καθυστέρηση, ούτε παρέχονται αποδεικτικά έγγραφα για τους ισχυρισμούς της, γεγονός που καθιστά το αίτημά της «αόριστο, ασαφές και αναιτιολόγητο». Κατόπιν τούτου κηρύχθηκε έκπτωτη και η εγγυητική καταπίπτει υπέρ του δημοσίου.

Η απόφαση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τη Swiss Med
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: 506 νεκροί σε 1.561 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Συνολικά έχουν καταγραφεί 1.561 κρούσματα, ενώ το στέλεχος Bundibugyo δεν έχει ακόμα εμβόλιο ή θεραπεία.
Τοπίο Τενερίφης Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τενερίφη: Το κρουαζιερόπλοιο θα εκκενωθεί μέχρι αύριο το απόγευμα

Η απομάκρυνση των επιβατών από το κρουαζιερόπλοιο με εστία χανταϊού στην Τενερίφη θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί έως το απόγευμα της Δευτέρας, με προτεραιότητα στους Ισπανούς, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Ισπανίας.