ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
astynomia
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Πρόστιμα 124.350 ευρώ και 5 συλλήψεις για παραβιάσεις των μέτρων

Συνεχίστηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας όπου επιβλήθηκαν βαρύτατα πρόστιμα σε ιδιώτες που πραγματοποιήσαν κοινωνικές εκδηλώσεις και επιχειρηματίες για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων.

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίστηκαν οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, με τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) να αναφέρουν πως τη Δευτέρα του Πάσχα διενήργησαν συνολικά 88.088 έλεγχοι και κατέγραψαν 357 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων.

Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε 74.571 ελέγχους όπου κατέγραψε παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης, μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων, καθώς και για διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις. 

Προχώρησε σε πέντε συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας επιχειρήσεων και διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων, ενώ επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 124.350 ευρώ.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

  • Μια (1) σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000€ για διοργάνωση κοινωνικής εκδήλωσης σε οικόπεδο και από 300€ πρόστιμο σε επτά (7) συμμετέχοντες, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Μια (1) σύλληψη και επιβολή προστίμου 1.000€ σε ιδιοκτήτη ψησταριάς για λειτουργία καθ’ υπέρβαση του επιτρεπόμενου ωραρίου λειτουργίας, στην Περιφέρεια Αττικής.
  • Μια (1) σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000€ σε ιδιοκτήτη καταστήματος και 15ημερη αναστολή λειτουργίας διότι εξυπηρετούσε τριάντα (30) όρθιους πελάτες, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
  • Μια (1) σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000€ σε ιδιοκτήτη ψησταριάς και 15ημερη αναστολή λειτουργίας για παράβαση ωραρίου καταστήματος, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
  • Μια (1) σύλληψη και επιβολή προστίμου 1.000€ σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος για παράβαση ωραρίου λειτουργίας, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
  • Μια (1) σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000€ σε ιδιοκτήτη καφέ και 15ημερη αναστολή λειτουργίας για παραμονή θαμώνων εντός καταστήματος και από 300€ πρόστιμο σε δύο (2) πελάτες, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
  • Πρόστιμο 300€ σε ιδιοκτήτη παντοπωλείου για μη τήρηση της υποχρέωσης ανάρτησης εγγράφου με τον μέγιστο αριθμό πελατών, στην Περιφέρεια Αττικής.
  • Πρόστιμο 3.000€ σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση κοινωνικής εκδήλωσης και από 300€ πρόστιμο σε τρείς (3) συμμετέχοντες, στην Περιφέρεια Κρήτης.
  • Πρόστιμο 3.000€ σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης εξωτερικά της οικίας του, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.800€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια. Η ΕΑΔ διενήργησε δώδεκα (12) ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα οποία δεν καταγράφηκε παράβαση και δεν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία στην ανακοίνωση της, το πρόγραμμα των ελέγχων έχει αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν και αφορούν την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και θα παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό προϋποθέσεις καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23.00. Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις περιοχές ανάλογα με το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσης δίνοντας έμφαση στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου για τις δραστηριότητες, τους φορείς και τις οντότητες που εμπίπτουν στο περιβάλλον ελέγχου.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ