ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
self test
Φώτο: Shutterstock

Ποιοι θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν self test από τις 10 Μαΐου

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test από τους εργαζομένους την πρώτη μέρα της εβδομάδας.

Με στόχο να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας για εργαζομένους και πολίτες, από την Δευτέρα 10 Μαΐου θα μπορούν να προμηθευτούν τα δωρεάν self tests οι εργαζόμενοι σε επιχειρηματικές δραστηριότητες σε οκτώ κλάδους (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, από 10/05/2021 έως 16/05/2021, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test από τους εργαζόμενους, που εμπίπτουν στo πεδίο εφαρμογής της σχετικής ΚΥΑ, έως 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Επιπλέον, την εβδομάδα από 10/05/2021 έως 16/05/2021, τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ κατά τους επιτόπιους ελέγχους, που θα διενεργούν, στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου, θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της ΚΥΑ σε εργοδότες και εργαζόμενους.

Δωρεάν rapid test για τα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπως ανακοίνωσε, υλοποιεί δράση για την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και συνεργατών τους.

Μετά και την εξαίρεση αυτών των κατηγοριών από τη χορήγηση δωρεάν αυτοδιαγνωστικού test από την Πολιτεία, το Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, δίνει τη δυνατότητα στα σωματεία και τις επιτροπές να ενημερώσουν τα μέλη τους ότι μπορούν να επισκεφθούν ένα από τα διαγνωστικά κέντρα στα οποία θα γίνει η σχετική διαδικασία, προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Η συγκεκριμένη δράση, όπως αναφέρει ανακοίνωση, έχει ως στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό θετικών κρουσμάτων, κάτι που μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό της εξάπλωσης τής πανδημίας σε μία στιγμή που μόλις ξεκίνησε η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας και είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ