ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Athina, Athens, Koronoios, Lockdown
Φωτο: Shutterstock

Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις για τη σταδιακή άρση των μέτρων

Προς κατάργηση η αποστολή sms αλλά και το click inside και click away στο λιανικό εμπόριο. Απελευθέρωση διαπεριφερειακών μετακινήσεων υπό όρους.

Σήμερα πραγματοποιείται η κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι θα εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και φυσικά τις προτάσεις της κυβέρνησης για περαιτέρω άρση ορισμένων μέτρων περιορισμού. 

Στα θετικά η πολύ καλή πορεία των εμβολιασμών και η σχετική βελτίωση των δεδομένων τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και τον αριθμό των διασωληνωμένων, καθώς τα νέα κρούσματα παραμένουν σε αρκετά υψηλά επίπεδα. 

Διαπεριφερειακές μετακινήσεις 

Τα βασικά θέματα που θα εξετασθούν είναι το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου, οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, περαιτέρω χαλάρωση στη λειτουργία εστίασης και λιανικού εμπορίου αλλά και η επανεκκίνηση των γυμναστηρίων. 

Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων από την Παρασκευή με ορισμένες, όμως, διαφοροποιήσεις. Για τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα θα υπάρξει σύσταση να πραγματοποιείται self test πριν το ταξίδι, ενώ για τους εμβολιασμένους θα είναι ελεύθερες. Πιο αυστηρά τα μέτρα για τις μετακινήσεις στα νησιά, καθώς αναμένεται ότι οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους βεβαίωση για αρνητικό self test ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. Σημειώνεται πως μόνον έτσι θα μπορεί κάποιος να ταξιδέψει είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο προς τη νησιωτική χώρα.

Εστίαση, λιανικό εμπόριο και γυμναστήρια

Αναφορικά με την εστίαση εξετάζεται η απελευθέρωση του ωραρίου έως και τις 12:30 και πιθανώς «επιστροφή» της μουσικής, ενώ στο λιανικό εμπόριο όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει κατάργηση του click inside και του click away και ως εκ τούτου και της αποστολής sms τόσο στο 13032 που αφορά το λιανικό εμπόριο όσο και το 13033 που αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών. 

Για το θέμα των γυμναστηρίων το άνοιγμα μπορεί να γίνει είτε στις  17 Μαΐου ή στις 24 Μαΐου με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει η δεύτερη. Τώρα, όσον αφορά τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν αυτά θα αποφασιστούν σήμερα, ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεταξύ άλλων, οι αθλούμενοι φαίνεται ότι θα υποχρεούνται να φορούν μάσκα.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oikonomou
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονόμου: Τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε στην επίταξη ιδιωτών γιατρών

«Υπάρχει ανάγκη από πνευμονολόγους, από παθολόγους, από γενικούς γιατρούς. Ό, τι χρειάζεται για να ενισχύσουμε του ΕΣΥ θα το κάνουμε χωρίς να υπολογίσουμε το οποιοδήποτε κόστος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.