ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Καραμανλής: Καταχρηστική η στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για τη στάση εργασίας, η οποία ξεκίνησε από την έναρξη της βάρδιας και θα διαρκέσει έως τις 10 π.μ.

Η απεργία στο Μετρό ήταν ξαφνική και κρίθηκε καταχρηστική, όπως ανάφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Υποδομών και μεταφορών Κώστας Καραμανλής κληθείς να σχολιάσει περί του κυκλοφοριακού κομφούζιου που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες στους δρόμους της Αθήνας εξαιτίας της στάσης εργασίας που αποφασίστηκε από τους εργαζόμενους στο μέσο μεταφοράς για σήμερα 26/5 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 π.μ .

«Είχαμε μια ξαφνική απεργία από ένα από τα 9 σωματεία, στη ΣΤΑΣΥ , δηλαδή στην εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό. Εμείς πήγαμε στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, έκρινε την απεργία αυτή καταχρηστική, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, πάγια τακτική είναι τα συνδικάτα και τα σωματεία αυτά μετά  να πηγαίνουν στο εργατικό κέντρο Αθήνας και με αυτό τον τρόπο να καλύπτονται τα αιτήματα που έχουν» εξήγησε ο υπουργός τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση «είναι αιτήματα που εμείς έχουμε δει με πολύ μεγάλη προσοχή».

«Νομίζω ότι γίνεται ένας ουσιαστικός διάλογος όλον αυτόν τον καιρό για να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά προβλήματα τα οποία έχουμε», πρόσθεσε αναφέροντας πως ούτως ή άλλως απεργιακές κινητοποιήσεις θα υπάρχουν κατά καιρούς καθώς αυτό είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων.

«Είχαμε προειδοποιηθεί άμεσα για αυτήν την κινητοποίηση, ενημερώσαμε το επιβατικό κοινό. Μαζί με την αστυνομία και μαζί με τον ΟΣΥ, κάναμε μια στρατηγική έτσι ώστε και λεωφορεία να βγάλουμε και  τροχονόμους να έχουμε στους δρόμους» επεσήμανε υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση είναι μεν δύσκολη, γίνεται δε προσπάθεια να αντιμετωπιστεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Κυριακή της Πρωτομαγιάς

Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο αποφάσισαν να τιμήσουν την Πρωτομαγιά με 24ωρη απεργία με αποτέλεσμα να υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων στον κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα και τον προαστιακό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην απεργία αύριο

Ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα είναι τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ) σύμφωνα με απόφαση των σωματείων εργαζόμενων στην ΣΤΑ.ΣΥ. Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα και ο Προαστιακός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση εργασίας μεταξύ 11:00 και 14:00 σε Μέτρο, Τραίνο και Τραμ

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ προανήγγειλαν στάση εργασίας σε μετρό, τραίνο, τραμ ώστε να μπορέσουν να παραστούν στην κηδεία του συναδέλφου του Πέτρου Γιάμαλη που έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση για 800 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσ/νίκη

Θα ακολουθήσει και β’ φάση εντός του 2021 για την απόκτηση ακόμη 500 αστικών λεωφορείων. Σύμφωνα με το υπουργείο, πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια ανανέωσης του στόλου μετά από 13 χρόνια.