Φώτο: Shutterstock

Καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης χρηματοοικονομικών για όλους

Ένα νέα καινοτόμο e-learning πρόγραμμα του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά που απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η χρηματοοικονομική γνώση έχει γίνει μία απαραίτητη δεξιότητα του 21ου αιώνα, μιας και το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο, εμπερικλείει πολλούς κινδύνους, αλλά παρουσιάζει και σημαντικές ευκαιρίες.

Η υπερχρέωση των πολιτών, η αύξηση του προσδόκιμου ζωής, και η μείωση των μισθών και των συντάξεων έχουν αυξήσει την ανάγκη των πολιτών για χρηματοοικονομική επιμόρφωση.

Η χρηματοοικονομική επιμόρφωση των πολιτών όμως δεν αφορά πολύπλοκα μοντέλα και έννοιες που δεν παρουσιάζουν κανένα ενδιαφέρον στην ποιότητα της καθημερινής ζωής τους, αλλά αναφέρεται σε εκείνες τις βασικές αρχές της χρηματοοικονομικής οι οποίες παραμένουν απλές και διαχρονικά αναλλοίωτες.

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού συνεχίζοντας τις πολύπλευρες δράσεις του, δημιούργησε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα e-learning. Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να παρουσιάσει ολοκληρωμένα και με πολύ απλό τρόπο, όλες εκείνες τις απαραίτητες οικονομικές και χρηματοοικονομικές έννοιες οι οποίες θα βοηθήσουν κάθε οικογένεια να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα στοχεύει στα «οικονομικά» και την ευημερία των πολιτών μέσω της σωστής διαχείρισης του χρήματος, αποφεύγοντας κρίσιμα λάθη.

Στην σύγχρονη χρηματοοικονομική το μάθημα αυτό ονομάζεται «Χρηματοοικονομικά της Οικογένειας» .

Το e-learning “Απλά χρηματοοικονομικά για όλους!”, αποτελείται από 11 αυτοτελείς διδακτικές ενότητες, από τις οποίες οι δύο θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 25 Νοεμβρίου του 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2020. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες χωρίς να απαιτείται καμία απολύτως γνώση οικονομικών /χρηματοοικονομικών όρων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα συμβάλλοντας στην κατανόηση του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος και τις ευκαιρίες που πλέον αναδύονται στην χώρα μας.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, κος Νικόλαος Φίλιππας.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, μετά από εξετάσεις, θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Τα έσοδα του προγράμματος θα διατεθούν για την χρηματοδότηση των δράσεων του Ινστιτούτου και των εθελοντών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδημιολογική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για αντισώματα έναντι του κορονοϊού

Στόχος είναι να ελεγχθούν 5.000 άτομα (εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και φοιτητές) και η μελέτη έχει ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή Βιοηθικής και Δεοντολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα θρανία ξανά σήμερα οι μαθητές σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδικά σχολεία

Η σημερινή ημέρα, ως επί το πλείστον, θα είναι αφιερωμένη στην επεξήγηση των ειδικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προσωπικής υγιεινής. Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για καθαρά και ασφαλή σχολεία διαβεβαιώνει ο Δήμος Αθηναίων

Από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων θα υπάρχει επαρκής αριθμός καθαριστριών που θα ασχολούνται με τον σχολαστικό καθαρισμό και απολύμανση διαβεβαιώνει ο Δήμος Αθηναίων.