ΓΔ: 2537.23 1.27% Τζίρος: 261.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
ΓΓυυννααίίκκαα  σσεε  υυπποολλοογγιισσττήή
Φώτο: Shutterstock

Καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης χρηματοοικονομικών για όλους

Ένα νέα καινοτόμο e-learning πρόγραμμα του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά που απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η χρηματοοικονομική γνώση έχει γίνει μία απαραίτητη δεξιότητα του 21ου αιώνα, μιας και το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο, εμπερικλείει πολλούς κινδύνους, αλλά παρουσιάζει και σημαντικές ευκαιρίες.

Η υπερχρέωση των πολιτών, η αύξηση του προσδόκιμου ζωής, και η μείωση των μισθών και των συντάξεων έχουν αυξήσει την ανάγκη των πολιτών για χρηματοοικονομική επιμόρφωση.

Η χρηματοοικονομική επιμόρφωση των πολιτών όμως δεν αφορά πολύπλοκα μοντέλα και έννοιες που δεν παρουσιάζουν κανένα ενδιαφέρον στην ποιότητα της καθημερινής ζωής τους, αλλά αναφέρεται σε εκείνες τις βασικές αρχές της χρηματοοικονομικής οι οποίες παραμένουν απλές και διαχρονικά αναλλοίωτες.

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού συνεχίζοντας τις πολύπλευρες δράσεις του, δημιούργησε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα e-learning. Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να παρουσιάσει ολοκληρωμένα και με πολύ απλό τρόπο, όλες εκείνες τις απαραίτητες οικονομικές και χρηματοοικονομικές έννοιες οι οποίες θα βοηθήσουν κάθε οικογένεια να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα στοχεύει στα «οικονομικά» και την ευημερία των πολιτών μέσω της σωστής διαχείρισης του χρήματος, αποφεύγοντας κρίσιμα λάθη.

Στην σύγχρονη χρηματοοικονομική το μάθημα αυτό ονομάζεται «Χρηματοοικονομικά της Οικογένειας» .

Το e-learning “Απλά χρηματοοικονομικά για όλους!”, αποτελείται από 11 αυτοτελείς διδακτικές ενότητες, από τις οποίες οι δύο θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 25 Νοεμβρίου του 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2020. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες χωρίς να απαιτείται καμία απολύτως γνώση οικονομικών /χρηματοοικονομικών όρων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα συμβάλλοντας στην κατανόηση του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος και τις ευκαιρίες που πλέον αναδύονται στην χώρα μας.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, κος Νικόλαος Φίλιππας.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, μετά από εξετάσεις, θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Τα έσοδα του προγράμματος θα διατεθούν για την χρηματοδότηση των δράσεων του Ινστιτούτου και των εθελοντών

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαθητής πανελλήνιες εξετάσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές 2026: Οδηγός για σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού

Το ενδιαφέρον των υποψηφίων Πανελλαδικών στρέφεται στη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, καθώς ανοίγει σύντομα η σχετική πλατφόρμα. Η Ασπασία Καραβία δίνει βασικές συμβουλές και επισημαίνει τις επιδράσεις της Τεχ
Κεντρικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων ο Γεράσιμος Σιάσος

Ο Γεράσιμος Σιάσος, πρύτανης του ΕΚΠΑ, εξελέγη νέος πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων και είναι ο νεότερος που κατέχει αυτή τη θέση. Υπό τη θητεία του, το ΕΚΠΑ κατέγραψε μεγάλη διεθνή άνοδο και ίδρυσε παράρτημα στην Κύπρο.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συνεργασία Βουλής και ΕΜΠ για προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης στο Δημόσιο

Η Βουλή των Ελλήνων γίνεται ο πρώτος δημόσιος φορέας που εντάσσεται στο Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης «Φάρος», με στόχο την αξιοποίηση της ΤΝ και την εκπαίδευση των στελεχών της, σε συνεργασία με το ΕΜΠ μέσω πενταετούς μνημονίου.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Αναστασιάδης: Κομβικός ο ρόλος των πανεπιστημίων στο μέλλον της Ευρώπης

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι το μέλλον της Ευρώπης θα διαμορφωθεί στα πανεπιστήμιά της, σε εκδήλωση του EPICUR, όπου εκπρόσωποι 11 μεγάλων πανεπιστημίων συνεργάστηκαν για την κοινή ευρωπαϊκή εκπαίδευση.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Η γνώση και τα πανεπιστήμια κλειδί για το μέλλον της Ευρώπης

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι η γνώση, η έρευνα και τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια αποτελούν βασικούς πυλώνες για την ανταγωνιστικότητα και το μέλλον της Ευρώπης.