ΓΔ: 1413.52 -0.60% Τζίρος: 52.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:32:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Naval Group

Στόχος της Naval Group η ενίσχυση του αποτυπώματός της στην Ελλάδα

Στη διάρκεια της, εκδήλωσης με κυρίαρχο θέμα την ανάπτυξη πρωτοβουλιών R&D και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η Naval Group, πραγματοποίησε συναντήσεις με βιομηχανικούς εταίρους από την ελληνική αγορά.

Η Naval Group στις 22 και 23 Ιουνίου 2021, πραγματοποίησε στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου, την εκδήλωση «R&D Partners’Days».

Στη διάρκεια της, εκδήλωσης με κυρίαρχο θέμα την ανάπτυξη πρωτοβουλιών R&D και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η Naval Group, πραγματοποίησε συναντήσεις με βιομηχανικούς εταίρους από την ελληνική αγορά. Μια δεύτερη αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με διοργάνωση της FΟRTH στο Ηράκλειο Κρήτης στις 24 Ιουνίου 2021.

Η Naval Group έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 2008. Ως μια από τις υποψήφιες εταιρείες για το πρόγραμμα των νέων φρεγατών του ΠΝ, έχει σχεδιάσει ένα συμπαγές και ολοκληρωμένο σχέδιο για την Ελληνική Βιομηχανική Συμμετοχή, με στόχο την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων για την ελληνική βιομηχανία, τη διατήρηση πολλών εκατοντάδων θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και τη δημιουργία μακροπρόθεσμων οικονομικών αναπτυξιακών προγραμμάτων στη χώρα.

Κύριος στόχος της Naval Group είναι η περαιτέρω ενίσχυση του αποτυπώματος της στη χώρα, μέσω συνεργασιών με βιομηχανικούς ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς εταίρους. Πέραν του προγράμματος φρεγατών, η Naval Group στοχεύει στην περαιτέρω υποστήριξη για την ανάπτυξη των Ελληνικών Αμυντικών Ναυτικών δυνατοτήτων, μέσω προγραμμάτων R&D από κοινού με ελληνικές βιομηχανίες, ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά ινστιτούτα σε τομείς τεχνολογίας αιχμής όπως η παραγωγή πρόσθετων, η προληπτική συντήρηση, τα drones και τα συστήματα ναυτικών αποστολών.

Σε πρόσφατη εκδήλωση στη Γαλλική Πρεσβεία, ο Global CEO της Naval Group P. Er.Pommellet είχε δηλώσει: «Κύρια φιλοδοξία μας είναι να υποστηρίξουμε την Ελλάδα ώστε να καταστεί ένα παγκόσμιο κέντρο ναυτικής καινοτομίας. Οι R&D Partners Days αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για συναντήσεις με ήδη υπάρχοντες αλλά και μελλοντικούς συνεργάτες, για επαφές και συζητήσεις για τρέχοντα αλλά και μελλοντικά προγράμματα σε τομείς αιχμής όπως η παραγωγή προσθέτων, η προληπτική συντήρηση, τα drones και τα συστήματα ναυτικών αποστολών.»

Στη διάρκεια της εκδήλωσης της Αθήνας, στις 22 Ιουνίου, η Naval Group πραγματοποίησε κατ ιδίαν συναντήσεις με ένα σημαντικό αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων όπως οι TERRA SPATIUM, FEAC Engineering, B&T Composites, EAB-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ όπως επίσης με εταίρους από τον ακαδημαϊκό χώρο, για συζητήσεις –μεταξύ άλλων- για drones, πρωτοποριακά υλικά, τεχνολογίες για ναυπηγεία του μέλλοντος, ανάπτυξη περιβαλλοντικών δράσεων και προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας στον ναυτικό τομέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Επενδύουμε στις δεξιότητες των συμπολιτών μας

Αυτό περιλαμβάνει, ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δύο σημεία: την ενίσχυση ενός κλίματος που ενθαρρύνει την ανάληψη ρίσκου, την υποστήριξη των startups και τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε ευκαιρίες για όλους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην εξεταστική επιτροπή η δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών

Τα μέλη της επιτροπής αναμένεται να λάβουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας από αύριο προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν στο υπό σύνταξη πόρισμα τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διασυνοριακός κόμβος Ελλάδας-Εσθονίας στον τομέα της υγείας

«Ο διασυνοριακός κόμβος που συνδέει τα συστήματα συνταγογράφησης και ιατρικού ιστορικού μεταξύ των δύο χωρών αποτελεί ένα ορόσημο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.