ΓΔ: 1376.87 -0.30% Τζίρος: 28.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:34:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πρωτοβουλία για έκδοση του «Ένα παιδί μετράει τ' άστρα» στα κινέζικα

Η πρωτοβουλία ανήκσει στη Cosco Shipping και στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, με στόχο, μεταξύ άλλων, τη διάσωση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής σκέψης.

Η COSCO SHIPPING και ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς προχώρησαν από κοινού στην πρωτοβουλία έκδοσης, στην κινέζικη γλώσσα, του αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος και πιο γνωστού έργου του Μενέλαου Λουντέμη, «Ένα παιδί μετράει τ άστρα», από τις εκδόσεις Πατάκη.

«Η μετάφραση στα κινέζικα του συγκεκριμένου μυθιστορήματος, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα παιδικά βιβλία της Ελληνικής λογοτεχνίας, που απευθύνεται όμως και σε ολόκληρο το αναγνωστικό κοινό, αποτελεί μία εξαιρετική πρωτοβουλία, η οποία συμβάλλει σημαντικά στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής σκέψης, μέσα από το συγγραφικό είδος της λογοτεχνίας, στους Κινέζους πολίτες. Η ανάδειξη των αξιών της γνώσης, της συνεχούς προσπάθειας, της θέλησης, της υπομονής και της επιμονής και εν τέλει της ομορφιάς της ζωής καθιστούν το ανάγνωσμα αυτό μοναδικό στο είδος του και ως εκ τούτου άξιο να ανακαλυφθεί και από το αναγνωστικό κοινό της Κίνας. 

Η από κοινού αυτή ενέργεια της COSCO SHIPPING και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς καταδεικνύουν πώς η συνέργεια στον έναν τομέα, αυτόν των επενδύσεων για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του Λιμένος Πειραιά, έχει πολλαπλά οφέλη σε όλα τα επίπεδα με την ενίσχυση των σχέσεων και την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες, Ελλάδα και Κίνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.    

Missing media item.

 

Ο Yu Zenggang, Πρόεδρος ΔΣ της ΟΛΠ Α.Ε., δήλωσε χαρακτηριστικά: «H COSCO SHIPPING και ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς θα συνεχίσουμε την από κοινού δραστηριότητά μας με πολύπλευρες πρωτοβουλίες και συνέργειες. Εμπνευσμένοι από το εξαιρετικό αυτό μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη και με γνώση, επιμονή και πάντα ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα, προκειμένου το Λιμάνι του Πειραιά να είναι η Πύλη προς τον κόσμο, όπως άλλωστε του αξίζει.»

Σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στα γραφεία της COSCO SHIPPING στο Πεκίνο, με στόχο την προώθηση της ιδιαίτερης αυτής πρωτοβουλίας, παρέστησαν και χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της COSCO SHIPPING Xu Lirong, ο Έλληνας Πρέσβης στην Κίνα, κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος, καθώς και Υπουργοί της Κινεζικής Κυβέρνησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

DPort Services: Ζητά την ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η διοίκηση της εταιρείας έστειλε επιστολή στον υπουργό Εργασίας Α. Γεωργιάδη ώστε να υπάρξει συνάντηση για να ενταχθούν οι εργαζόμενοι της ΣΕΠ στην συγκεκριμένη κλίμακα επαγγελμάτων.
Korkidis-EBEP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΠ: Διευρύνεται η συνεργασία των πειραϊκών επιχειρήσεων με τον ΟΛΠ

O πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς πρότεινε τα πλοία που διέρχονται από τον Πειραιά, για λογαριασμό της Cosco και όχι μόνο, να πραγματοποιούν ναυπηγοεπισκευές και τροφοεφοδιασμούς από τον Πειραιά.
ΟΛΠ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΠ: Στον Πειραιά το Viking Sky, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2023

Δυναμική φαίνεται να είναι στο σύνολό της η φετινή χρονιά για τον κλάδο της κρουαζιέρας στο λιμάνι Πειραιά, καθώς σύμφωνα με τις προκρατήσεις αναμένονται 786 αφίξεις και αύξηση 16% στις συνολικές αφίξεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΠ: Τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία του πέτυχε για το έτος 2021

Tα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν για την ΟΛΠ ΑΕ σε 36,8 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 39,4% σε σχέση με τα 26,4 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2020. Είναι η υψηλότερη κερδοφορία που σημειώθηκε ποτέ.