ΓΔ: 1390.69 -0.71% Τζίρος: 147.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Korkidis-EBEP
Φωτο: ΑΠΕ

ΕΒΕΠ: Διευρύνεται η συνεργασία των πειραϊκών επιχειρήσεων με τον ΟΛΠ

O πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς πρότεινε τα πλοία που διέρχονται από τον Πειραιά, για λογαριασμό της Cosco και όχι μόνο, να πραγματοποιούν ναυπηγοεπισκευές και τροφοεφοδιασμούς από τον Πειραιά.

Την ανάγκη περαιτέρω διεύρυνσης της συνεργασίας του ΟΛΠ με τοπικές επιχειρήσεις του Πειραιά επεσήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου του ΟΛΠ κ. YU Zeng Gang, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα, πρότεινε τα πλοία που διέρχονται από τον Πειραιά, για λογαριασμό της Cosco και όχι μόνο, να πραγματοποιούν ναυπηγοεπισκευές και τροφοεφοδιασμούς από τον Πειραιά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΕΒΕΠ, ο πρόεδρος του ΟΛΠ ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις ότι κοντά στον Οκτώβριο θα είναι έτοιμη η συγκοινωνιακή μελέτη για το Cruise Terminal, ενώ βρίσκονται σε αναμονή και περιβαλλοντικές μελέτες για άλλα έργα που προβλέπονται στο Master Plan. Επίσης, σε ερώτηση μελών του Δ.Σ. για το Logistic Center, ο πρόεδρος του ΟΛΠ αποκάλυψε ότι αυτό θα αναπτυχθεί πλησίον του λιμανιού, αποκλείοντας το σενάριο της δημιουργίας του σε χώρο του Θριασίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Κορκίδης, σημείωσε ότι, για την επιχειρηματικότητα, η ανάδειξη μιας κυβέρνησης που θα προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο τολμηρά, ακόμα πιο αποφασιστικά, τις τομές στην οικονομία, προβάλλει αδήριτη, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι ο επιχειρηματικός κόσμος απεύχεται το ενδεχόμενο ακυβερνησίας, που θα επιδρούσε αρνητικά στην οικονομική ανάπτυξη.

Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. την χαρακτήρισε ως το καλύτερο «δώρο Πάσχα» και τόνισε ότι, σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που βελτιώνεται διαρκώς, οι ισορροπημένες αυξήσεις εργοδοσίας και μισθοδοσίας θα συνεχίσουν να προσφέρουν περισσότερες, και καλύτερα αμειβόμενες, θέσεις εργασίας στη χώρα μας, για να σημειώσει ότι οι μικρομεσαίοι εργοδότες δεν αντιμετωπίζουν τις αυξήσεις των μισθών ποτέ φοβικά, αλλά πάντα ανταποδοτικά.

Μάλιστα, με αφορμή και την υιοθέτηση του μέτρου της ψηφιακής κάρτας εργασίας, ο κ. Κορκίδης διέκρινε τα θετικά της εφαρμογής, χαρακτηρίζοντας επιτυχή τη ρύθμιση που επέφερε το υπουργείο Εργασίας σε θέμα που απασχολούσε τους διαμεταφορείς, όπου τα ωράρια και, γενικά, οι ώρες απασχόλησης, αναδιαμορφώνονται από τις συνθήκες της κίνησης στο οδικό δίκτυο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόρουμ των Δελφών: Η βελτίωση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Τι συζητήθηκε στο πάνελ με τίτλο «Καλλιεργώντας ένα ακμάζον οικοσύστημα ΜμΕ για μια ισχυρότερη οικονομία» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Σδούκου: Το 2026 οι πρώτες γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στη χώρα

Παράλληλα η κ. Σδούκου υπενθύμισε πως η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα το πλάνο των γεωτρήσεων, βρίσκεται σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις και επιδιώκει να τις διευκολύνει στις αδειοδοτήσεις και σχετικές διαδικασίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων

Το υπουργείο προέβη σε αυτή την παράταση, αναγνωρίζοντας τον αυξημένο φόρτο εργασίας των μηχανικών, Ενεργειακών Επιθεωρητών και Ελεγκτών, που εκδίδουν τα -κατά περίπτωση- αποδεικτικά ενεργειακής απόδοσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Υποχρεωτική η υποβολή Δήλωσης Συμβατότητας από τους κατόχους ΦΗΜ

Αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή, κατασκευή και εμπορία ΦΗΜ, καθώς και στον τομέα κατασκευής και τεχνικής υποστήριξης Εμπορικών/Λογιστικών Προγραμμάτων Διαχείρισης (ERP) ημεδαπής ή αλλοδαπής.