ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Vartholomaios
ΑΠΕ

Επικοινωνία Οικουμενικού Πατριάρχη με Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την Εκκλησίας της Ουκρανίας

Ο Οικ. Πατριάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την απόφαση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας να αναγνωρίσει την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Θεόδωρο προκειμένου να του εκφράσει τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη για την απόφαση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας να αναγνωρίσει την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας και τον Προκαθήμενο αυτής, Επιφάνιο.

 «Τηλεφώνησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για να εκφράσει τη μεγάλη του ευγνωμοσύνη προς την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, διότι με πολύ σύνεση, με πολύ προσευχή, με πολύ περίσκεψη, φτάσαμε σε αυτό το μεγάλο εκκλησιαστικό γεγονός», ανέφερε ο Πατριάρχης Θεόδωρος κατά την πανήγυρη του παρεκκλησίου του Αγίου Νεκταρίου στο Χαμζάουι Καΐρου.

«Η πατρίδα μας χαίρει, η Εκκλησία καταγράφει, οι άνθρωποι οραματίζονται και ο Θεός από τους ουρανούς ευλογεί» κατέληξε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιον Όρος: Ανακοίνωση για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Ενθαρρύνουμε και επαινούμε όσους προκρίνουν την φωνή της συνειδήσεως έναντι της τυχόν κομματικής πειθαρχίας και είμαστε συνοδοιπόροι εις τον αγώνα τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με λαμπρότητα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Το απόγευμα το Φώς έρχεται στην Ελλάδα με ειδική πτήση της Aegean. Μετά την Αφή, ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Ανέσπερο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερά Σύνοδος: Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για αυτόν τον πόλεμο

Η Εκκλησία της Ελλάδος δια στόματος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και των υπολοίπων μελών της Ιεράς Συνόδου καταδικάζει απερίφραστα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που έχει προκαλέσει τόσο ανθρώπινο πόνο.