ΓΔ: 865.61 -0.66% Τζίρος: 48.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:37:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
Φωτο: Shutterstock

Ουραγός η Ελλάδα στον εμβολιασμό: Τι δείχνει έρευνα της Focus Bari

Παρά το γεγονός ότι το 68% των Ελλήνων δηλώνει ότι έχει κάνει ή είναι πρόθυμο να κάνει το εμβόλιο, η χώρα μας είναι τελευταία, ανάμεσα στις χώρες με τις συγκριτικά μικρότερες αναλογίες εμβολιασμένων / θετικών προς το εμβόλιο.

Διττά μηνύματα στέλνει η έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Focus Bari αναφορικά με τη στάση των Ελλήνων έναντι του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, αλλά και τη γενικότερη εικόνα της χώρας μας αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2021, δηλαδή σε μία περίοδο που το εμβολιαστικό πρόγραμμα είχε «τρέξει» αρκετά, και τα βασικά της συμπεράσματα είναι τα ακόλουθα: 

Το 68% των Ελλήνων δηλώνουν ότι έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο ή έχουν κλείσει ραντεβού να το κάνουν και τονίζουν ότι θα το κάνουν οπωσδήποτε.

Η αναλογία των «αρνητών» είναι εντυπωσιακά μεγαλύτερη στις νεαρές ηλικίες, ενώ παράλληλα υπάρχει μια σταθερή αναλογία «αρνητών» (λίγο περισσότερο από ένας στους δέκα) σε όλες τις ηλικίες.

 

Σε σύγκριση με άλλες 20 χώρες που περιλήφθηκαν στην έρευνα, η Ελλάδα έρχεται τελευταία, ανάμεσα στις χώρες με τις συγκριτικά μικρότερες αναλογίες εμβολιασμένων / θετικών προς το εμβόλιο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Emvolio, Covid-19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οδηγίες για την αναμνηστική δόση εμβολίου, τι ισχύει για όσους νόσησαν

Αναλυτικά οι οδηγίες που αναρτήθηκαν στο emvolio.gov.gr και αφορούν την αναμνηστική δόση των πολιτών που έχουν νοσήσει από τον Covid-19. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών έχουν το δικαίωμα στην αναμνηστική δόση.
koronoios, METH, nosokomeio, ygeia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόβοι για άνοδο στα 10.000 κρούσματα ημερησίως μέχρι τέλος Νοεμβρίου

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Ν. Τζανάκης ανέφερε πως ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων αναμένεται να επιβραδύνει από τον Δεκέμβριο, ενώ οι διασωληνωμένοι δεν θα ξεπεράσουν τους 600. Λιγότεροι νεκροί φέτος χάρις στο εμβόλιο.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμπανάκι» από επιστήμονες για τέταρτο ισχυρό κύμα πανδημίας στη χώρα

Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τις επόμενες 2-3 εβδομάδες και προτείνουν να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Στο 93% η αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική σε ένα μήνα.