ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Ποιες περιοχές της χώρας κινδυνεύουν από πυρκαγιές το Σάββατο

Στην κατηγορία κινδύνου 4 έχουν ενταχθεί οι Περιφέρειες Αττικής, Στερέας Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγίου και Κρήτης, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, Σάββατο, για κάποιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (υπουργείου Προστασίας του Πολίτη) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Οχυρώνεται» με τρία ραντάρ πυρανίχνευσης το δάσος του Σέιχ Σου

Τα ραντάρ θα θα επιτηρούν και θα ανιχνεύουν τα ίχνη πυρκαγιάς και καπνού και θα αποστέλλουν δεδομένα μέσω δορυφορικής κεραίας, ενώ το πρόγραμμα σχεδιάζεται να επεκταθεί σε όλη την περιφέρεια Μακεδονίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός ενόψει της νέας κακοκαιρίας Elias

Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη, δεν έγινε κατάχρηση του 112 τις τελευταίες ώρες, ενώ υπογράμμισε πως το ενδιαφέρον της πολιτείας στραμμένο σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα λόγω των έντονων φαινομένων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επιφυλακή η Καρδίτσα που περιμένει το χτύπημα της νέας κακοκαιρίας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι ψεκασμοί σε όλη την επικράτεια, με στόχο να αντιμετωπιστεί και να ελεγχθεί ο αριθμός των κουνουπιών, ενώ ο αριθμός των επικίνδυνων για την υγεία ανθρώπων αλλά και ζώων εντόμων έχει αυξηθεί υπερβολικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό εν όψει της κακοκαιρίας Elias

Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις καθώς η Θεσσαλία κινδυνεύει να πληγεί από νέο κύμα κακοκαιρίας. Ήδη βρίσκονται στην περιοχή και επιχειρούν 650 πυροσβέστες και 140 οχήματα ενώ θα ενισχυθούν σύντομα οι δυνάμεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι διασώσεις, έχουν πραγματοποιηθεί 4.654 μέχρι σήμερα

Από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου που χτύπησε η κακοκαιρία Daniel, η Πυροσβεστική έχει λάβει επίσης 10.874 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Έχουν πραγματοποιηθεί και 790 διασώσεις ατόμων με εναέρια μέσα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετράει πληγές η Θεσσαλία μια βδομάδα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας

Στα δυο παραμένει κομμένη η χώρα με την κυκλοφορία στην εθνική οδό να έχει διακοπεί ενώ υπάρχουν προβλήματα και στο σιδηροδρομικό δίκτυο Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Υποχωρεί ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα στη Λάρισα.