ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Άστατος καιρός με τοπικές νεφώσεις και βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά

Σήμερα αναμένονται τοπικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με πιθανότητα βροχών και καταιγίδων, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες σε ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις μέγιστες στα ηπειρωτικά. Άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά, και ειδικότερα σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Ήπειρο με έμφαση στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 36 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 35 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 14 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 30 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 32 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες- νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική σήμερα περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν δίνοντας παροδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης τις πρώτες μέρες του Απριλίου

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται αυτούς τους μήνες. Δεν είναι παράδοξο ότι συμβαίνει μέσα στον Μάρτιο συνήθως συνοδεύεται με νότιους ανέμους και με αυξημένη θερμοκρασία», δήλωσε ο Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένες νεφώσεις με αρκετές βροχές και κανονικές θερμοκρασίες

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθαντότητα για τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου.