ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Βγήκαν τα ειδοποιητήρια για ασφαλισμένους με παράλληλη απασχόληση

Όπως αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ στην ανακοίνωση του, ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένων με διπλή απασχόληση. Οι ασφαλισμένοι που θα προκύπτει χρεωστικό θα ξεκινήσουν να καταβάλλουν δόσεις από 31 Αυγούστου.

Ολοκληρώθηκε από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών Ελευθέρων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολουμένων και Αγροτών με παράλληλη μισθωτή εργασία για το έτος 2020. Παράλληλα, αναρτήθηκαν τα σχετικά ειδοποιητήρια στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ. Στην εν λόγω εκκαθάριση εμπίπτουν μη μισθωτοί ασφαλισμένοι που διατηρούσαν παράλληλα μισθωτή εργασία για μέρος ή ολόκληρο το έτος 2020.

Κατά την εφαρμογή του νέου εισφοροδοτικού πλαισίου, αξιοποιήθηκαν Πληροφοριακά Συστήματα Φορέων και η δήλωση των ασφαλισμένων στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Αίτηση - Δήλωση επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας» προκειμένου να προσδιοριστούν οι ασφαλισμένοι με παράλληλη μισθωτή απασχόληση καθώς και τα πρόσωπα που είχαν υπαχθεί στο ασφαλιστικό καθεστώς αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Παράλληλα, τέθηκε σε αναστολή η έκδοση των ειδοποιητηρίων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών έτους 2020 μέχρι τη λήψη των δεδομένων.

Από την ανωτέρω διαδικασία της εκκαθάρισης έχουν εξαιρεθεί κατηγορίες μη μισθωτών ασφαλισμένων με παράλληλη μισθωτή απασχόληση στον Δημόσιο Τομέα, για τους οποίους εκκρεμεί, από τους Φορείς Δημοσίου, η υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) έτους 2020. Η διαδικασία εκκαθάρισης για τους ασφαλισμένους αυτούς θα ολοκληρωθεί το προσεχές χρονικό διάστημα και αφού ληφθούν τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία.

Για τις περιπτώσεις ασφαλισμένων που με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο, αυτό μπορεί να καταβληθεί σε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση εκκαθάρισης καταβάλλεται εμπρόθεσμα έως 31/8/2021.

Όπως αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ, τα ειδοποιητήρια έχουν αναρτηθεί και είναι προσβάσιμα μέσα από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Εισφορές Μη Μισθωτών e-ΕΦΚΑ» στην ιστοσελίδα www.efka.gov.gr και η ταυτοποίηση χρήστη γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet, τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μειώνεται στα 10 χρόνια η παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών προς e-ΕΦΚΑ

Στο μισό μειώνεται ο χρόνος που θα έχει ο e-ΕΦΚΑ για να βεβαιώσει τις απαιτήσεις ασφαλιστικών εισφορών που δεν έχουν καταβληθεί με τη νέα εγκύκλιο να αφορά όλες τις κατηγορίες οφειλετών. Πώς θα γίνεται η παραγραφή των μη βεβαιωμένων οφειλών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιστροφή εισφορών σε τραπεζικούς υπαλλήλους

Εφόσον επιβεβαιωθεί η ορθότητα των υποβληθέντων στοιχείων, τα τυχόν επιστρεφόμενα ποσά θα καταβληθούν στους δηλωθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, με την προϋπόθεση ότι δεν οφείλουν στον e-ΕΦΚΑ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαίνουν οι ασφαλιστικές εισφορές για όσους έλαβαν επίδομα ειδικού σκοπού

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας ολοκληρώνεται στις 16 Νοεμβρίου η καταχώριση των ασφαλιστικών εισφορών περίπου 130.000 εργαζομένων που υπέβαλαν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις και έλαβαν αποζημίωση ειδικού σκοπού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 1555 θα ενημερώνει τηλεφωνικά όσους έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης

Πώς απλουστεύεται η διαδικασία συνταξιοδότησης. Η νέα πιλοτική εφαρμογή του 1555 και του e-ΕΦΚΑ αφορά την τηλεφωνική επικοινωνία αρχικά με πολίτες που εργάζονται στο Δημόσιο και έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
e-EFKA-tropologia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση έως τις 2 Απρίλιου για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ η παράταση που δίνεται λόγω των τραπεζικών αργιών δεν αφορά την προθεσμία υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων e-Ε.Φ.Κ.Α. Δημοσίου Τομέα του Ιανουαρίου 2024.