ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έκτακτα μέτρα προστασίας για την καταιγίδα Βικτώρια

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα ενόψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής που καλεί τους πολίτες να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας.

Έκκληση προς τους πολίτες να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας, απευθύνει η Περιφέρεια Αττικής ενώ με επιστολή προς τους δήμους και τους εμπλεκόμενους φορείς, ζητά να προβούν σε όλες τις προβλεπόμενες προληπτικές ενέργειες για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων.

Επίσης με εντολή του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, η οποία σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλους τους αρμόδιους φορείς, περιλαμβανομένων και των εθελοντικών ομάδων, θα είναι σε ετοιμότητα για την καλύτερη προστασία των πολιτών.

Στο πλαίσιο των προληπτικών ενεργειών ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να προβούν σε αυτοψίες και καθαρισμό επικίνδυνων σημείων σε ρέματα και φρεάτια ομβρίων. Παρά το γεγονός ότι με εντολή του περιφερειάρχη πραγματοποιήθηκαν προ 2μήνου ενδελεχείς έλεγχοι και καθαρισμοί των ρεμάτων της Αττικής.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από απόψε το βράδυ, ενώ αύριο Τετάρτη προβλέπονται στην Αττική νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται μετά το μεσημέρι.

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας συνιστάται η αποφυγή μετακινήσεων και η ενημέρωση των πολιτών από την ΕΜΥ, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τα ΜΜΕ για εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, όπως και η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας.

Οδηγίες αυτοπροστασίας υπάρχουν στη ιστοσελίδα της Περιφέρειας και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση ετοιμότητας η περιφέρεια Αττικής για τον επερχόμενο καύσωνα

Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές τα επόμενα 24ωρα και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην αποφυγή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, ενώ συνιστάται η λήψη προληπτικών μέτρων αυτοπροστασίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται τα προβλήματα από τα χιόνια και τον παγετό σε όλη τη χώρα

Έχει απαγορευτεί η κίνηση όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της ΠΑΘΕ εντός των ορίων της Μαγνησίας, ενώ καταγράφονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στο Νομό. Με προβλήματα σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σφοδρή χιονόπτωση στη Μαγνησία, μάχη για να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας δεκάδες εκχιονιστικά προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους κεντρικούς άξονες του Βόλου, καθώς το χιόνι έχει φτάσει τους 10 πόντους ακόμα και στη παραλία. Κλειστά σχολεία και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας επιχειρεί στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας από τις πρώτες πρωινές ώρες με 126 μηχανήματα, ενώ θα υπάρξει και προληπτική ρίψη αλατιού στο οδικό δίκτυο τις πρώτες βραδινές ώρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανέρχονται στην κυκλοφορία οι δρόμοι που είχαν κλείσει λόγω χιονιού

Η κατάσταση ως γενική εικόνα είναι πολύ καλύτερη στους περισσότερους δήμους σε σχέση με τις πρώτες πρωινές ώρες, τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες δουλεύουν ασταμάτητα και θα παραμείνουν στους δρόμους, για την περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν.