ΓΔ: 878.34 -0.10% Τζίρος: 47.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xatzitheodosiou
Φώτο: Aris Oikonomou / SOOC

Χατζηθεοδοσίου: Το ΕΕΑ θα πρωταγωνιστήσει στην αναδάσωση της Αττικής

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ανέφερε πως αποφασίστηκε η ενίσχυση των επιχειρήσεων που υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή με το ποσό των 100.000 ευρώ.

«Το Ε.Ε.Α. θα πρωταγωνιστήσει στην αναδάσωση των καμμένων της Αττικής» δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε: «Στο ίδιο, και χειρότερο, έργο θεατές για ακόμα μία φορά βρεθήκαμε όλοι οι κάτοικοι της χώρας, καθώς και αυτό το καλοκαίρι οι πυρκαγιές προκάλεσαν τεράστια περιβαλλοντική αλλά και οικονομική καταστροφή. Οι αιτίες είναι πολλές και βαρύνουν όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, μιας και φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα ολοκληρωμένος σχεδιασμός πρόληψης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είδαμε από το πέρασμα της φωτιάς σε Αττική, Εύβοια και άλλες περιοχές, δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες, δεν είχαν καθαριστεί μεγάλα κομμάτια στα σημεία που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές, ενώ και τα μέσα κατάσβεσης - εναέρια και επίγεια- είναι παλιά και με περιορισμένες πλέον δυνατότητες. Εάν μπορούμε να πούμε ότι διασώθηκε κάτι, αυτό οφείλεται μόνο στην αυτοθυσία των πυροσβεστών και στο σθένος που έδειξαν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να είμαστε πλέον προετοιμασμένοι καλύτερα ως χώρα και να σταματήσουν να επαναλαμβάνονται τέτοιες εικόνες κάθε καλοκαίρι.

Εκτός από τις προφανείς περιβαλλοντικές συνέπειες για την Ελλάδα και τους πολίτες της, ισχυρότατο πλήγμα δέχθηκε και η επιχειρηματικότητα, καθώς μεταξύ των πληγέντων είναι και πάρα πολλές επιχειρήσεις. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπως είχε πράξει και στο παρελθόν, θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες της Αττικής. Ήδη αποφασίστηκε η ενίσχυση των επιχειρήσεων που υπέστησαν μερική ή ολική καταστροφή με το ποσό των 100.000 ευρώ και ανάλογα με τις ανάγκες θα συνεχίσουμε την παροχή βοήθειας με όλες μας τις δυνάμεις. Παράλληλα, ανακοινώνουμε ότι το επιμελητήριό μας θα πρωταγωνιστήσει στην αναδάσωση των καμμένων της Αττικής, συμβάλλοντας έτσι στη μεγάλη προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών και αναδιοργάνωσης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

fotia-plhgentes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προμήθειες από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο για τους πυρόπληκτους

Σημειώνεται ότι το επιμελητήριο, εκτός από τη στήριξη στις επιχειρήσεις της Αττικής θα ενισχύσει και τους πυρόπληκτους της Εύβοιας καθώς θα παραδοθούν σήμερα, προμήθειες και είδη πρώτης ανάγκης στη Χαλκίδα.
Faraggi-Samarias-Kriti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Φαράγγι της Σαμαριάς σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα διαχείρισης πυρκαγιών

Το ολιστικό, τεχνολογικό οικοσύστημα, που θα διαμορφωθεί, θα δοκιμαστεί στο Φαράγγι της Σαμαριάς με σκοπό την εφαρμογή της δοκιμαστικής διαδικασίας στην ανίχνευση πυρκαγιάς για την ασφαλή και γρήγορη εκκένωσή του.
kedikoglou
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεδίκογλου: Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη στήριξη της Β. Εύβοιας

Με τοπικούς φορείς της Εύβοιας συναντήθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και συζήτησε για την ανασυγκρότηση της περιοχής, που περιλαβάνει πρόγραμμα ανάπτυξης θαλάσσιου τουρισμού, προώθηση του αλιευτικού τουρισμού και ενίσχυση του μεταφορικού οργανισμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΚΑ: Σε ποιους πληγέντες από τις πυρκαγιές δίνει επίδομα 6.000 ευρώ

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση από τον ΟΠΕΚΑ χορηγείται σε άτομα που, μετά τον τραυματισμό, νοσηλεύτηκαν για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 48 ωρών ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.
Stylianidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύονται τα εναέρια μέσα για την επόμενη αντιπυρική περίοδο

Ο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης της πολιτικής προστασίας στη χώρα.