ΓΔ: 950.82 -0.09% Τζίρος: 16.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:20:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
fotia-plhgentes
Φωτο: ΑΠΕ

Προμήθειες από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο για τους πυρόπληκτους

Σημειώνεται ότι το επιμελητήριο, εκτός από τη στήριξη στις επιχειρήσεις της Αττικής θα ενισχύσει και τους πυρόπληκτους της Εύβοιας καθώς θα παραδοθούν σήμερα, προμήθειες και είδη πρώτης ανάγκης στη Χαλκίδα.

Η ανάγκη να κατασκευαστούν, άμεσα, αντιπλημμυρικά έργα, προκειμένου να προστατευθούν οι πυρόπληκτες περιοχές από ενδεχόμενες πλημμύρες τη χειμερινή περίοδο, επισημάνθηκε στις συναντήσεις που είχε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με εκπροσώπους δήμων στο πλαίσιο υλοποίησης της δέσμευσης του επιμελητηρίου για παροχή βοήθειας προς τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Αύριο, Πέμπτη, στις 10:00, αντιπροσωπεία του επιμελητηρίου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του και πρόεδρο της ΚΕΕΕ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου θα επισκεφθεί τον Δήμο Αχαρνών, ενώ χθες, Τρίτη , αντιπροσωπεία της διοίκησης του επιμελητηρίου, με επικεφαλής τον Α΄ αντιπρόεδρο Νίκο Γρέντζελο, παρέδωσε στο Δήμο Μάνδρας περισσότερες από 3.000 μεγάλες φιάλες νερού.

Σε συζήτηση που είχε ο κ. Γρέντζελος με τους υπεύθυνους του Δήμου Μάνδρας, υπογράμμισε την απόφαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου για παροχή κάθε δυνατής ενίσχυσης σε επιχειρήσεις και κατοίκους των περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Παράλληλα συζητήθηκε το πρόβλημα που παρατηρήθηκε την περίοδο των πυρκαγιών, με τις συναρμοδιότητες φορέων, κάτι που σε ορισμένες περιπτώσεις λειτούργησε ανασταλτικά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πύρινης λαίλαπας, καθώς και η άμεση ανάγκη κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων, προκειμένου να προστατευθεί η περιοχή από ενδεχόμενες πλημμύρες τη χειμερινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι το επιμελητήριο έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ενισχύσει τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις της Αττικής με το ποσό των 100.000 ευρώ και στην συνάντηση που θα γίνει στις Αχαρνές, στην οποία θα παραβρεθούν o περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και βουλευτές, θα συζητηθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων της περιοχής προκειμένου να καταρτιστεί σχεδιασμός και για περαιτέρω δράσεις με στόχο να επανέλθει η κανονικότητα το συντομότερο δυνατό στις περιοχές που επλήγησαν από τις φλόγες

Σημειώνεται ότι το επιμελητήριο, εκτός από την στήριξη στις επιχειρήσεις της Αττικής θα ενισχύσει και τους πυρόπληκτους της Εύβοιας καθώς θα παραδοθούν σήμερα Τετάρτη 25 Αυγούστου, προμήθειες και είδη πρώτης ανάγκης στη Χαλκίδα που συγκεντρώθηκαν και από το επιμελητήριο και από την Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pyrkagia-fwtia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα αποζημιωθούν οι αγροτικές καλλιέργειες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Ειδικά για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού το ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται στο 70% της εκτιμώμενης ζημίας, συνεπώς οι πληγέντες θα λάβουν άμεσα το 50% περίπου της τελικής δικαιούμενης επιχορήγησης.
Fotia, Pirkagia, Pirosvestiki, Nea Makri
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 2021 κάηκαν τόσα στρέμματα στην Ελλάδα όσα κατά την οκταετία 2013–2020

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών κατά τη διάρκεια του 2021 χαρτογραφήθηκαν στην Ελλάδα 84 συμβάντα δασικών πυρκαγιών, τα οποία κατέκαψαν συνολική έκταση που ξεπερνά τα 1.300.000 στρέμματα.
Faraggi-Samarias-Kriti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Φαράγγι της Σαμαριάς σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα διαχείρισης πυρκαγιών

Το ολιστικό, τεχνολογικό οικοσύστημα, που θα διαμορφωθεί, θα δοκιμαστεί στο Φαράγγι της Σαμαριάς με σκοπό την εφαρμογή της δοκιμαστικής διαδικασίας στην ανίχνευση πυρκαγιάς για την ασφαλή και γρήγορη εκκένωσή του.
kedikoglou
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεδίκογλου: Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη στήριξη της Β. Εύβοιας

Με τοπικούς φορείς της Εύβοιας συναντήθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και συζήτησε για την ανασυγκρότηση της περιοχής, που περιλαβάνει πρόγραμμα ανάπτυξης θαλάσσιου τουρισμού, προώθηση του αλιευτικού τουρισμού και ενίσχυση του μεταφορικού οργανισμού.