ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xatzitheodosiou
Φώτο: Aris Oikonomou / SOOC

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Στο πλευρό των πληγέντων από φωτιές το Επιμελητήριο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα σταθεί δίπλα σε κάθε επιχείρηση με πραγματογνώμονες που θα καταγράψουν τις ζημιές αλλά και με οικονομική στήριξη.

Το γεγονός πως πρέπει να συζητηθούν πολύ σοβαρά για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής, τονίζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε δηλώσεις του με αφορμή την πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική, υπογραμμίζοντας πως είναι τραγικό κάθε χρόνο η χώρα να βιώνει τον εφιάλτη των πυρκαγιών.

Όπως σημειώνει ο κ. Χατζηθεοδοσίου, «από την Τρίτη το απόγευμα, μαζί με τον ουρανό της Πεντέλης που μαύρισε από τον πυκνό καπνό, μαύρισε και η ψυχή μας. Για μία ακόμα φορά στο ίδιο έργο θεατές. Μία από τις ομορφότερες περιοχές της Αττικής -αλλά και πνεύμονας οξυγόνου για την πρωτεύουσα- παραδόθηκε στις φλόγες ενώ σπίτια αλλά και επιχειρήσεις καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές».

Σημείωσε ότι «η σκέψη μας είναι στους συνανθρώπους μας που πρέπει να ξαναστήσουν τη ζωή τους από την αρχή. Αυτό που μπορούμε να πούμε εμείς ως Επιμελητήριο αυτή τη δύσκολη ώρα είναι ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα σταθεί δίπλα σε κάθε επιχείρηση- μέλος του που έχει πληγεί, με πραγματογνώμονες που θα καταγράψουν τις ζημιές αλλά και με οικονομική στήριξη, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν σε ανάλογες περιστάσεις. Έτσι θα δηλώσουμε ακόμα μία φορά έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στην τοπική κοινωνία και την επιχειρηματική κοινότητα».

Υπογράμμισε πως «είναι τραγικό να θεωρούμε περίπου ως δεδομένο ότι κάθε χρόνο θα γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων δραματικών καταστάσεων. Μία μεγάλη πυρκαγιά προκαλεί τεράστια προβλήματα στην τοπική κοινωνία αλλά επηρεάζει αρνητικά όλη τη χώρα γιατί έχει περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες. Μετά από μία πυρκαγιά αλλάζει το μικροκλίμα της περιοχής που έχει πληγεί ενώ ακολουθούν συνήθως πλημμύρες. Και οι κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους να παραδίδονται στις φλόγες, για πάρα πολύ καιρό προσπαθούν να ανακάμψουν. Αποτελεί λοιπόν εθνική ανάγκη να εργαστούμε όλοι για να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «είναι ώρα λοιπόν να συζητήσουμε πολύ σοβαρά για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής. Είναι κάτι που συμβαίνει τώρα, σε πάρα πολλά σημεία του πλανήτη και που απειλεί και τις επόμενες γενιές, καθώς αλλάζει όλα όσα ξέρουμε.

Ήδη είδαμε πρωτοφανείς εικόνες από τις πυρκαγιές στην Αγγλία, στην Ιταλία, την Ισπανία. Στη Γερμανία επικρατεί καύσωνας. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που αν δεν το επιλύσουμε άμεσα, θα βιώσουμε ακόμα πιο τραγικές καταστάσεις.

Για τη χώρα μας ο μοναδικός ουσιαστικός τρόπος θωράκισης απέναντι στις πυρκαγιές, είναι η πρόληψη και η αλλαγή νοοτροπίας όλων μας και όχι να εναποθέτουμε κάθε φορά τις ελπίδες μας στον ηρωισμό των πυροσβεστών και των εθελοντών. Δεν πρέπει να περιμένουμε να μπει για τα καλά το καλοκαίρι για να καθαρίσουμε τους περιβάλλοντες χώρους των σπιτιών μας και τα οικόπεδα. Και η Πολιτεία οφείλει και αυτή να λάβει τα μέτρα της. Από την αυστηροποίηση των ποινών για τους εμπρηστές έως την καλύτερη στελέχωση των δυνάμεων πυρόσβεσης και την προμήθεια περισσότερων μέσων, κυρίως πτητικών.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που και πότε θα ξεσπάσει το κακό. Και για αυτό οφείλουμε όλοι να είμαστε σε εγρήγορση. Οι συνέπειες μίας μεγάλης πυρκαγιάς μας αφορούν όλους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στήριξη των επαγγελματιών στις πληγείσες επιχειρήσεις της Βαρυμπόμπης

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα προσφέρει 100.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που υπέστησαν σοβαρές ζημιές και έχει ήδη επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Αχαρνών για να συζητήσουν τις ανάγκες στήριξης που έχει η περιοχή.
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Δωρεάν διάθεση ψηφιακής υπογραφής

«Πρώτο το ΕΕΑ ψηφιοποίησε πλήρως τις υπηρεσίες που παρέχει προς τα μέλη του ενώ το σύνολο των δράσεων του στοχεύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΕΑ.
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Αναγκαία τα μέτρα για μείωση του ιδιωτικού χρέους

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τόνισε πάντως ότι «σίγουρα θα μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο για τους οφειλέτες», επισημαίνοντας ότι διέκρινε «έλλειψη τόλμης στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν».
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου τα στοιχεία από το Ευρωβαρόμετρο

Για «καμπανάκι κινδύνου» το οποίο πρέπει να το ακούσουν οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ, μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθηνών σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας «Ευρωβαρόμετρο».
xatzitheodosiou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Οι τράπεζες υπάρχουν με τα χρήματα του ελληνικού λαού

Mε αφορμή τις συζητήσεις στελεχών της κυβέρνησης με εκπροσώπους των τραπεζών ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σχολίασε ότι λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά οι τράπεζες.