ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Προβλήματα αντιμετώπισε η Πυροσβεστική από την κακοκαιρία χθες βράδυ

Η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Πλημμύρες και άλλα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία με καταιγίδες, χαλάζι, κεραυνούς και δυνατούς ανέμους σε πολλά σημεία της χώρας, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία από χτες το βράδυ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν χθες, τις βραδινές ώρες, το Κέντρο Επιχειρήσεων δέχτηκε 135 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Συγκεκριμένα:

  • Από τη Λάρισα και την Ελασσόνα 90 κλήσεις, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 50 κοπές δέντρων, 5 αφαιρέσεις αντικειμένων και 5 απεγκλωβισμοί ατόμων από ανελκυστήρες.
  • Από τη Δράμα 16 κλήσεις, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 24 κοπές δέντρων.
  • Από την Καβάλα 29 κλήσεις, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 4 κοπές δέντρων και 6 αντλήσεις υδάτων.

Η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έλαβε 377 κλήσεις σε όλη την Ελλάδα

Τα ξημερώματα της 7ης Ιανουαρίου, υπήρξε εκδήλωση θυελλωδών ανέμων συνοδεία ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε περιοχές της χώρας. Ως αποτέλεσμα δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό εν όψει της κακοκαιρίας Elias

Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις καθώς η Θεσσαλία κινδυνεύει να πληγεί από νέο κύμα κακοκαιρίας. Ήδη βρίσκονται στην περιοχή και επιχειρούν 650 πυροσβέστες και 140 οχήματα ενώ θα ενισχυθούν σύντομα οι δυνάμεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετράει πληγές η Θεσσαλία μια βδομάδα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας

Στα δυο παραμένει κομμένη η χώρα με την κυκλοφορία στην εθνική οδό να έχει διακοπεί ενώ υπάρχουν προβλήματα και στο σιδηροδρομικό δίκτυο Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Υποχωρεί ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα στη Λάρισα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 4.500 οι διασώσεις πολιτών από την κακοκαιρία

Από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου που χτύπησε η κακοκαιρία Daniel, η Πυροσβεστική έχει λάβει επίσης 10.493 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Έχουν πραγματοποιηθεί και 774 διασώσεις ατόμων με εναέρια μέσα.