ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:27:24 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κλιμάκιο ειδικών ψυχικής υγείας στους πληγέντες της Βόρειας Εύβοιας

Η πρώτη ομάδα κινήθηκε στις περιοχές του δήμου Ιστιαίας, στα Βασιλικά, στον Δήμο Μαντουδίου, ενώ μία δεύτερη ομάδα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα να συνδράμει στην ψυχολογική στήριξη στη ζώνη της Βόρειας Εύβοιας.

Κλιμάκιο ειδικών ψυχικής υγείας συγκρότησε και απέστειλε στην πυρόπληκτη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας ο Εθνικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) την Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το κλιμάκιο αποτελείται από έξι έμπειρους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και έναν οδηγό. Στόχος του είναι η παροχή ψυχολογικής στήριξης και η αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στους πληγέντες από τις πυρκαγιές.

Η πρώτη ομάδα κινήθηκε στις περιοχές του δήμου Ιστιαίας, στα Βασιλικά, στον Δήμο Μαντουδίου (περιοχή Παπάδες) και θα συνεχίσει τη δράση της. Ταυτόχρονα, μία δεύτερη ομάδα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021, να συνδράμει στην ψυχολογική στήριξη στη ζώνη της Βόρειας Εύβοιας, ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχουν προκύψει, ύστερα από την πρώτη χαρτογράφηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΕΚΚΑ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του για όσο διάστημα χρειάζεται.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Faraggi-Samarias-Kriti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Φαράγγι της Σαμαριάς σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα διαχείρισης πυρκαγιών

Το ολιστικό, τεχνολογικό οικοσύστημα, που θα διαμορφωθεί, θα δοκιμαστεί στο Φαράγγι της Σαμαριάς με σκοπό την εφαρμογή της δοκιμαστικής διαδικασίας στην ανίχνευση πυρκαγιάς για την ασφαλή και γρήγορη εκκένωσή του.
kedikoglou
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεδίκογλου: Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη στήριξη της Β. Εύβοιας

Με τοπικούς φορείς της Εύβοιας συναντήθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και συζήτησε για την ανασυγκρότηση της περιοχής, που περιλαβάνει πρόγραμμα ανάπτυξης θαλάσσιου τουρισμού, προώθηση του αλιευτικού τουρισμού και ενίσχυση του μεταφορικού οργανισμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το myEFKAlive επεκτείνεται σε Αν. Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η πρόσβαση στην υπηρεσία είναι εύκολη και απλή και γίνεται είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) είτε της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσακλόγλου: Στόχος το 1555 να γίνει μέρος της καθημερινότητας των ασφαλισμένων

Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι η νέα υπηρεσία συναντάει την αποδοχή των πολιτών, όπως προκύπτει από τις πάνω από 430.000 κλήσεις που δέχθηκε στις 100 ημέρες της πιλοτικής λειτουργίας του.