ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
fotia-plhgentes
Φωτο: ΑΠΕ

Κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών λόγω αναστολής στην πληγείσα Β. Εύβοια

Αφορά τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές των δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας 'Αννας της Εύβοιας, όπως προβλέπει η ΚΥΑ των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τη διαδικασία κάλυψης από τον κρατικό προϋπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, λόγω αναστολής ή καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως εάν υπέστησαν υλικές ζημιές ή όχι από τις πυρκαγιές του Ιουλίου-Αυγούστου, στις περιοχές των δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας 'Αννας της Εύβοιας, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η ημερομηνία έναρξης αναστολής των συμβάσεων εργασίας είναι αυτή που δηλώνεται στην αναλυτική κατάσταση εισφορών, η οποία δεν μπορεί να είναι προγενέστερη της 3ης/8/2021.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η από 17/8/2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «έκτακτα και επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας στις πληγείσες περιοχές από φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021» (Β΄ 3816), η οποία προέβλεπε μεταξύ άλλων ότι το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» είναι διαθέσιμο έως τις 31 Αυγούστου 2021 για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων από επιχειρήσεις εργοδότες - ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας και ανεξαρτήτως αν υπέστησαν υλικές ζημιές ή όχι - που εδρεύουν ή έχουν παράρτημα σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και που ανήκουν στα διοικητικά όρια των δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης Αγίας 'Αννας της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 13ης Αυγούστου 2021 (Α΄ 143)».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτήδειοι έστησαν «πάρτι» με κονδύλια για τη στήριξη των πυρόπληκτων

Υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ έθεσαν ήδη σε εφαρμογή το προσωρινό «πάγωμα» αποπληρωμής των αιτήσεων που μπήκαν στο «μικροσκόπιο», έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία περαιτέρω ελέγχου της ακρίβειας του περιεχομένου τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προχώρησε η 4η καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους Κρατικής Αρωγής

Μέσα σε 12 ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για Κρατική Αρωγή στις πυρόπληκτες περιοχές (arogi.gov.gr), έχουν διατεθεί συνολικά 19.181.261,65 ευρώ στους πρώτους 3.737 πολίτες, που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.