ΓΔ: 2571.08 0.12% Τζίρος: 22.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:53:39
argyroupoli-embrismos
Φωτο: ΑΠΕ

Απόπειρα εμπρησμού στο δασάκι της Αργυρούπολης καταγγέλλει ο δήμαρχος

Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα η Ομάδα Εθελοντών Δασοφύλαξης της Αργυρούπολης εντόπισε εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στο δάσος της Αργυρούπολης κοντά στον Υμηττό.

Νέα προσπάθεια εμπρησμού, για να ξεσπάσει πυρκαγιά στο δασάκι της Αργυρούπολης, κοντά στον Υμηττό κατήγγειλε πριν από λίγο, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος. Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο facebook η οποία συνοδεύεται και από τις σχετικές φωτογραφίες, η περιπολία ομάδας εθελοντών Δασοφύλαξης της Αργυρούπολης εντόπισε στη βάση ενός πεύκου, κρυμμένα κάτω από ένα μαξιλάρι δυο γκαζάκια. Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα που οι ομάδες εθελοντών εντοπίζουν εμπρηστικούς μηχανισμούς μέσα στο δάσος, κάτι που φυσικά προκαλεί ανησυχία.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης αναφέρει:

«Απίστευτο: Γκαζάκια στο δασάκι της Αργυρούπολης

Πριν από λίγο, για δεύτερη φορά σε μία βδομάδα ή περιπολία της ομάδας Εθελοντών Δασοφύλαξης της Αργυρούπολης εντόπισε κάτω από ένα μαξιλάρι τοποθετημένο στην βάση ενός πεύκου δύο γκαζάκια γεμάτα. Μετά τον φακό και γκαζάκια με στόχο προφανή. Είναι απίστευτο αυτό που βιώνουμε και ευχαριστώ τους εθελοντές φύλακες του Υμηττού μας που αγρυπνούν 24 ώρες το 24ωρο απέναντι στους αλήτες που βάλθηκαν να μας κάψουν. Τον μηχανισμό παρέλαβε η ασφάλεια και φυσικά τόσο ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης όσο και όλες οι εθελοντικές ομάδων των 11 Δήμων του ΣΠΑΥ βρισκόμαστε σε συναγερμό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγίες, Πυροσβεστική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Πυροσβεστική κατέγραψε 55 αγροτοδασικές φωτιές σε 24 ώρες

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 55 πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 47 αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Υπό έλεγχο τέθηκε και φωτιά σε αποθήκη στον Μαραθώνα. Τα αίτια διερευνώνται από αρμόδιες αρχές και την Δ.Α.Ε.Ε.
Πυροσβεστικό αεροπλάνο εν δράσει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια σε πέντε περιοχές της χώρας

Έξι συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών από αμέλεια έγιναν σε Ζάκυνθο, Φθιώτιδα, Τρίκαλα, Αργολίδα και Εύβοια. Στη Ζάκυνθο, 39χρονος συνελήφθη για πυρκαγιά από σπινθήρα κατά τη διάρκεια εργασιών μετάλλου και του επιβλήθηκε πρόστιμο.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: Το 2027 θα προσληφθούν 600 νέοι πυροσβέστες θητείας

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Ευάγγελος Τουρνάς, ανέφερε στη «Βραδυνή» την πρόσληψη 600 πυροσβεστών φέτος και άλλων 600 το 2027. Τόνισε τη μείωση πυρκαγιών και καμένων εκτάσεων φέτος, αλλά και την ανάγκη επαγρύπνησης.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Αλγερία: Θανατική ποινή για εμπρηστές δασών μετά από απόφαση Βουλής

Η Βουλή της Αλγερίας αποφάσισε την επέκταση της θανατικής ποινής σε εμπρηστές δασών και απαγωγείς παιδιών με βία, παρά το ισχύον μορατόριουμ, μετά τις φονικές πυρκαγιές και την αύξηση τέτοιων εγκλημάτων τα τελευταία χρόνια.
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική για τα έντονα καιρικά στη Κρήτη

Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθεται το Πυροσβεστικό Σώμα λόγω των αναμενόμενων έντονων καιρικών φαινομένων στην Κρήτη. Ενισχύονται οι δυνάμεις στο νησί, με ειδικά οχήματα, λέμβους και ομάδες διάσωσης από την ΕΜΑΚ.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαμοθράκη: Η δημοσιογραφία στην πρώτη γραμμή της κλιματικής κρίσης

Η κλιματική κρίση είναι ήδη παρούσα και απαιτεί υπεύθυνη και άμεση δημοσιογραφική κάλυψη. Το 19ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης επικεντρώθηκε στην ενημέρωση για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και τον ρόλο των δημοσιογράφων.