ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
φωτιά σε δάσος

Σε ποιες περιοχές είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και για αύριο, Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, στην Εύβοια, στην Αττική, στην Βοιωτία, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στα νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι περιοχές που περιλαμβάνονται στον πορτοκαλί συναγερμό, είναι:

- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

- Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

- Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)

- Περιφέρεια Κρήτης

- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

- Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σημειώνεται ότι όλες οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στην επικράτεια παραμένουν σε γενική επιφυλακή.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: Όλοι απαραίτητοι για την πρόληψη των πυρκαγιών

Ο Ευάγγελος Τουρνάς τόνισε τη σημασία της πρόληψης πυρκαγιών από όλους, κράτος, αυτοδιοίκηση και πολίτες, υπογραμμίζοντας την ευθύνη καθενός και τα αυξημένα κονδύλια στους δήμους για καθαρισμούς οικοπέδων και δασών.
Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Ο κρατικός μηχανισμός τέθηκε σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω ισχυρών ανέμων και πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σε πολλές περιοχές, με έγκαιρη ενημέρωση όλων των αρμόδιων φορέων ενόψει του κρίσιμου Σαββατοκύριακου.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύσκολες μέρες λόγω πυρκαγιών: Υψηλός κίνδυνος και ενισχυμένα μελτέμια

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Β. Τουρνάς τόνισε την ανάγκη επαγρύπνησης των πολιτών, καθώς η περίοδος υψηλού κινδύνου για δασικές πυρκαγιές έχει ξεκινήσει, λόγω υψηλών θερμοκρασιών, καύσιμης ύλης και ανέμων.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Τουρνάς: Το 85% των πυρκαγιών οφείλεται σε αμέλεια

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Ευάγγελος Τουρνάς, τόνισε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας για τις πυρκαγιές, την ενίσχυση της Πυροσβεστικής και αποκάλυψε ότι οι συλλήψεις για εμπρησμούς ξεπερνούν τις 111. Το 85% οφείλεται σε αμέλεια.
Ροδος, rhodos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύεται η αεροπυρόσβεση στη Ρόδο με την άφιξη του ελικοπτέρου Bell 214ST

Το ελικόπτερο Bell 214ST έφτασε και επιχειρεί πλέον στη Ρόδο, ενισχύοντας την αεροπυρόσβεση και την πολιτική προστασία, όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Ευστρατίου. Συνεργάζεται με τα τρία Air Tractor του νησιού.
Ροδος, rhodos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύεται η αεροπυρόσβεση στη Ρόδο με την άφιξη του ελικοπτέρου Bell 214ST

Το ελικόπτερο Bell 214ST έφτασε και επιχειρεί πλέον στη Ρόδο, ενισχύοντας την αεροπυρόσβεση και την πολιτική προστασία, όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Ευστρατίου. Συνεργάζεται με τα τρία Air Tractor του νησιού.