ΓΔ: 956.28 0.73% Τζίρος: 50.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ploio-Aias-Laskaridis-Polemiko-Naytiko
Φωτο: Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Τρίτο πλοίο ΠΓΥ από τον Παναγιώτη Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό

Πρόκειται για την τρίτη δωρεά πλοίου γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) που κάνει στο Πολεμικό Ναυτικό ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, εφοπλιστής και υποναύαρχος, Παναγιώτης Λασκαρίδης.

Την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021, το πλοίο γενικής υποστήριξης «ΑΙΑΣ» κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά πλοίο το οποίο δωρίζει στο Πολεμικό Ναυτικό ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, εφοπλιστής και υποναύαρχος, Παναγιώτης Λασκαρίδης.

Η τρίτη δωρεά πλοίου γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) έρχεται ακριβώς ένα χρόνο μετά την παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό του δεύτερου ΠΓΥ «ΗΡΑΚΛΗΣ» και μόλις είκοσι μήνες από αυτή του πρώτου ΠΓΥ, «ΑΤΛΑΣ Ι».

Το «ΑΙΑΣ» -από το όνομα του Σαλαμίνιου ήρωα- είναι ένα ιδιαίτερο, ισχυρότερο σκάφος, με ευρυφασματικές δυνατότητες υποστήριξης των μονάδων κρούσεως του Στόλου, επιχειρησιακού σχεδιασμού και υλοποίησης αποστολών πολλαπλού τύπου, όχι μόνον διοικητικής μέριμνας.

Τα χαρακτηριστικά του είναι εντυπωσιακά. Είναι μήκους περίπου 85 μέτρων και εκτοπίσματος 4.426 τόνων. Έχει μέγιστη ταχύτητα 16 κόμβων, με μεγάλη μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα των 1.000 τετραγωνικών μέτρων. Πλήρως εξηλεκτρισμένο, διαθέτει σύστημα Dynamic Positioning κατηγορίας DP2 (σταθεροποίησης σε ακινησία με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες), καθώς και δύο γέφυρες διοίκησης με ηλεκτρονικό εξοπλισμό τελευταίου τύπου, χαρακτηριστικά που του προσδίδουν εξαιρετικά επιχειρησιακά πλεονεκτήματα.

Η διαδικασία αποδοχής της εν λόγω δωρεάς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

metakiniseis-tourismos-ploia-limania
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη από σήμερα η κίνηση στα λιμάνια για την έξοδο του 15αύγουστου

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 28 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, 12 από τη Ραφήνα και 9 από το Λαύριο, ενώ η πληρότητα στα πλοία παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου που εμβόλισε το «Καλλιστώ»

Ο πλοίαρχος κρατείται ήδη στο Λιμεναρχείο Κερατσινίου και θα οδηγηθεί αύριο στην εισαγγελία Πειραιά. Στο φορτηγό πλοίο Maersk Launceston έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.