ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κριτική και αιτιάσεις για επιλογές του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Αιτιάσεις για υπενοικιάσεις χώρων του Ιδρύματος σε εταιρεία παραγωγής Μουσικών και Θεατρικών παραστάσεων για δρώμενα που δεν συνάδουν με τη φυσιογνωμία και το ρόλο του.

Κριτική διατυπώνεται κατά του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για την τακτική υπενοικιάσεων χώρων του Ιδρύματος σε εταιρείες παραγωγής, για την πραγματοποίηση θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, που δεν συνάδουν με τη φυσιογνωμία και το ρόλο του ΙΕΜ.

Αναλυτικότερα, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με κρατική επιχορήγηση δημιούργησε την μη κερδοσκοπική εταιρεία με την ονομασία «Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΙΕΚΕΜ)», η οποία φαίνεται να υπεκμισθώνει τον χώρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στην εταιρεία παραγωγής Μουσικών και Θεατρικών παραστάσεων «Wise Life Activities». Η εταιρία που παρουσιάζεται με την ονομασία Lunar Space πραγματοποιεί  παραστάσεις- event, stand up comedies, drive in cinema και μουσικά shows που δεν συμβάλλουν άμεσα στην ένταξη και εκπαίδευση των προσφύγων και μεταναστών στην κοινωνία, όπως δηλώνει η ταυτότητα της ΙΕΚΕΜ.

Είναι ζήτημα, πως το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού επιτρέπει την άμεση σύνδεσή του με δραστηριότητες που δημιουργούν πρόβλημα στον περιβάλλοντα χώρο με την εκκωφαντική ένταση του ήχου, τη λειτουργία εκδηλώσεων χωρίς τις απαραίτητες άδειες από την Πυροσβεστική Αρχή και τον Δήμο και κυρίως πώς μπορεί να δικαιολογήσει τη σύνδεση μίας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας όπως είναι το ΙΕΚΕΜ με μία εταιρεία που έχει καθαρά εμπορική δραστηριότητα και δεν έχει καμία συσχέτιση με τον σκοπό ίδρυσής της.

Επιπρόσθετα η δραστηριότητα αυτή φαίνεται να επηρεάζει δρώμενα που πληρούν όλες τις προβλεπόμενες άδειες και φιλοξενούν παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες. Η αναφορά γίνεται για το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το οποίο γειτνιάζει με τον χώρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και έχει ήδη προβεί σε καταγγελίες για την παρεμπόδιση της ομαλής διεξαγωγής του προγράμματός του και των διεθνών φήμης παραστάσεών του.

Σύμφωνα με την επίσημη απάντηση του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, έπειτα από αίτημα ενόχλησης των δραστηριοτήτων της Wise Life Activities στον χώρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, δεν έχει λάβει αίτημα και ως εκ τούτου δεν έχει δώσει άδεια έγκρισης λειτουργίας εγκατάστασης διοργανώσεων μουσικών συναυλιών, drive in cinema, stand up comedies κλπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ydatodromia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πράσινο» φως για την έναρξη λειτουργίας των υδατοδρομίων Κέρκυρας και Παξών

Η δραστηριοποίηση των υδροπλάνων θα αποτελέσει έργο πνοής που θα αναζωογονήσει τις τοπικές οικονομίες αναβαθμίζοντας τον τουρισμό τους, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων.