ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
 Kentro Diaxeirisis Symvantwn
Φωτο: ΑΠΕ

Σε λειτουργία το νέο Κέντρο Διαχείρισης Συμβάντων του υπ. Μετανάστευσης

Το Κέντρο είναι συνδεδεμένο ήδη με τη νέα δομή στη Σάμο, ενώ θα διασυνδεθεί και με τις νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές που κατασκευάζονται σε Λέρο και Κω και αργότερα σε Χίο και Λέσβο, όπως και με τις δομές σε όλη τη χώρα.

Το νέο Κέντρο Διαχείρισης Συμβάντων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου τέθηκε σήμερα σε λειτουργία στο κτίριο «Κεράνη» και το επόμενο διάστημα θα διασυνδεθεί με τις δομές που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα. Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου, το Κέντρο είναι το κεντρικό σημείο όπου απολήγει το ψηφιακό σύστημα «Κένταυρος», το οποίο αφορά στη διαχείριση της ηλεκτρονικής και φυσικής ασφάλειας εντός και περιμετρικά των εγκαταστάσεων.

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα ψηφιακά συστήματα του υπουργείου, που παρουσιάστηκαν πριν από ένα χρόνο στο υπουργικό συμβούλιο (τα άλλα τρία είναι τα συστήματα «Υπερίων» - σύστημα εισόδου - εξόδου, «Ρέα» - αναβάθμιση τηλεπικοινωνιών και «Αλκυόνη ΙΙ» - ενοποίηση και αναβάθμιση συστήματος ασύλου).

Το νέο κέντρο παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, στους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ κατά τη σημερινή τους συνάντηση. Όπως αναφέρει ο υπουργός σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, το νέο Κέντρο θα συνδεθεί με τις δομές «στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ελέγχου και της ασφάλειας για διαμένοντες, εργαζόμενους και τοπικές κοινωνίες».

Το Κέντρο είναι συνδεδεμένο ήδη με τη νέα δομή στη Σάμο, ενώ θα διασυνδεθεί και με τις νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές που κατασκευάζονται σε Λέρο και Κω και αργότερα σε Χίο και Λέσβο, όπως και με τις δομές σε όλη τη χώρα. Το σύστημα «Κένταυρος» χρηματοδοτείται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση στο υπ. Μετανάστευσης για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών

Η πρώτη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου, παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, κα. Ylva Johansson, και της Γενικής Διευθύντριας, Μπεάτε Γκμίντερ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χορηγούνται άδειες διαμονής σε μετανάστες που έχουν εργοδότη

Η εν λόγω ρύθμιση, δεν νομιμοποιεί και δεν δίνει κανένα δικαίωμα σε μη νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα πέρα από την πρόσβαση στην αγορά εργασίας για όσους διαμένουν επί μακρόν εδώ πριν από τις 30 Νοεμβρίου 2023.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στο Κερατσίνι

Πρόκειται για ένα έργο νευραλγικής σημασίας, καθώς εκτιμάται ότι θα θωρακίσει αποτελεσματικά σχεδόν όλη την πόλη η οποία για χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά πλημμυρικά προβλήματα, τα οποία στο παρελθόν κόστισαν και ανθρώπινες ζωές. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η αναβάθμιση του ιστορικού πάρκου Νάουσας

Το Δημοτικό Πάρκο της Νάουσας, αποτελεί έναν ιστορικό τόπο ιδιαίτερης σημασίας αλλά και ένα σπάνιο Μνημείο Αρχιτεκτονικής Τοπίου, με ιδιαίτερο βοτανολογικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.