ΓΔ: 1453.38 0.38% Τζίρος: 52.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:21:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Sxoleia, Paideia
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών που μηνύονται από αρνητές γονείς

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα αστυνομικά τμήματα.

Φρένο στις προσαγωγές εκπαιδευτικών, μετά από μπαράζ μηνύσεων που κάνουν σε βάρος τους γονείς, σε όλη την Ελλάδα, με την αιτιολογία ότι δεν αφήνουν τα παιδιά τους να μπαίνουν στα σχολεία αν δεν φορούν μάσκες και δεν τηρούν τους κανόνες που έχουν καθοριστεί ως υποχρεωτικοί για την προστασία από τον κορονοϊό, έβαλε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μετά τα απανωτά κρούσματα μηνύσεων από γονείς, με βάση τις οποίες οι εκπαιδευτικοί σύρονται στα αστυνομικά τμήματα και δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων, ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα αστυνομικά τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

Ο υπουργός τόνισε ότι εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα αστυνομικά τμήματα. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πανεπιστημιακές εργασίες

Το φαινόμενο της βιομηχανίας πτυχιακών εργασιών έχει μεγάλη ανάπτυξη στο εξωτερικό. Με βάση πρόσφατα στοιχεία στις ΗΠΑ το ποσοστό των φοιτητών που συλλαμβάνονται να «κλέβουν» έχει οκταπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.
koronoios, Self Tests, Corona Virus, Coronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινάει η διάθεση self-test σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Με φόντο τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα προμηθευτούν τρία self test από τα φαρμακεία για να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου από 4 έως 15 Απριλίου. Πότε θα πρέπει να κάνουν τα test μαθητές και εκπαιδευτικοί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεοδωρικάκος: Απόλυτη προτεραιότητα η ασφάλεια στα πανεπιστήμια

«Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώροι μόρφωσης, γνώσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως πρέπει να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για όλους τους παράγοντες», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για ασφαλή επιστροφή στο σχολείο, τι ισχύει για τα τεστ

Συνοπτικός οδηγός από τον ΕΟΔΥ για την ασφαλή επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών τα σχολεία. Πώς αντιμετωπίζονται τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι στενές επαφές τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεραπετρίτης: Απολύτως αναγκαίο και επιτυχές το άνοιγμα των σχολείων

Αν δεν υπήρχε το σχολείο, το οποίο προώθησε αυτήν τη μαζικής κλίμακας δοκιμασία των self test, τα παιδιά αυτά θα εκινούντο σήμερα ελεύθερα στον χώρο και θα μπορούσαν να αποτελούν αναμεταδότες, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.
Sxoleia, Paideia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί αλλάζει στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων από τη Δευτέρα

Δώδεκα ερωτήσεις - απαντήσεις από το υπουργείο Παιδείας. Τι θα γίνεται αν μαθητής ή εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός και τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν νοσήσει.