ΓΔ: 1448.66 0.00% Τζίρος: 36.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:42:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στη Βουλή η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ

Στη Βουλή κατατέθηκε προς κύρωση η σύμβαση για χρήση και εκμετάλλευση χώρων και περιουσιακών στοιχείων της ΟΛΠ. Επιμηκύνεται η διάρκειας της πρώτης επενδυτικής περιόδου.

Κατατέθηκε προς κύρωση στη Βουλή, η πρόσφατη (22/09/2021) συμφωνία μεταξύ Δημοσίου και ΟΛΠ, για την τροποποίηση Σύμβασης Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Πειραιώς.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ στο σχετικό νομοσχέδιο, οι κυριότερες τροποποιήσεις της αρχικής Σύμβασης Παραχώρησης (ν.4404/2016) αναφέρονται: α) στην επιμήκυνση της διάρκειας της Πρώτης Επενδυτικής Περιόδου (επιπλέον πέντε έτη, με δυνατότητα παράτασης για ισόχρονο διάστημα εφόσον συντρέχουν λόγοι αναγόμενοι στα οριζόμενα Γεγονότα Αναστολής), β) στον χρόνο έναρξης της Δεύτερης Επενδυτικής Περιόδου, γ) στους όρους υλοποίησης των Υποχρεωτικών και μη Υποχρεωτικών Επενδύσεων και δ) στην απαλλαγή της ΟΛΠ ΑΕ από την καταβολή Ποινικών Ρητρών προς το Ελληνικό Δημόσιο, για τη μη ολοκλήρωση των Πρώτων Υποχρεωτικών Επενδύσεων, στις ειδικά αναφερόμενες περιπτώσεις.

Η Σύμβαση Τροποποίησης διευθετεί ζητήματα που προέκυψαν κατά την υλοποίηση των Πρώτων Υποχρεωτικών Επενδύσεων στον Λιμένα Πειραιώς, όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ και του υπουργείου Ναυτιλίας.

«Ειδικότερα, αίρονται αβεβαιότητες από την υφιστάμενη συμβατική σχέση επ’ ωφελεία του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η ομαλή εξέλιξη της συμβατικής σχέσης των μερών, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του Λιμένα Πειραιώς. Ενός λιμένα που διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην ελληνική οικονομία.

Η Σύμβαση Τροποποίησης προβλέπει νέα πενταετή προθεσμία για την ολοκλήρωση των Πρώτων Υποχρεωτικών Επενδύσεων στον Λιμένα Πειραιώς έναντι της παροχής πρόσθετων εγγυήσεων από την ΟΛΠ Α.Ε., με τις οποίες διασφαλίζονται με πρόσφορο και επαρκή τρόπο τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.

Η υπογραφή της Σύμβασης Τροποποίησης σηματοδοτεί για το Ελληνικό Δημόσιο την πραγματοποίηση ενός ακόμη βήματος προς τον γενικότερο σκοπό της προαγωγής υγιούς επενδυτικού κλίματος στη χώρα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-OLP-Askisi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΠ: Άσκηση για αντιμετώπιση θαλάσσιας, χερσαίας ρύπανσης από ατύχημα

Οι τακτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο πρόληψης που έχει στόχο τη συνεχή προετοιμασία και ετοιμότητα της Εταιρείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη κινητικότητα στα λιμάνια εν όψει του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος

Δεν πτοεί τους ταξιδιώτες ο άστατος καιρός καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μέχρι και χθες υπήρχαν 15.000 κρατήσεις για τα νησιά του Αιγαίου. Περισσότερα από 90 πλοία θα αναχωρήσουν σήμερα από τα λιμάνια.