ΓΔ: 2061.69 0.26% Τζίρος: 203.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου – Ακολουθεί πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία

Ας δουλέψουμε σκληρά για να περιφρουρήσουμε την Δημοκρατία, να παραδώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στα χέρια της νεότερης γενιάς επεσήμανε ο πρύτανης του ΕΜΠ με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Πλήθος κόσμου τίμησε φέτος την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προσερχόμενος στο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα στην οδό Πατησίων, για να αφήσει λουλούδια και στεφάνια στο μνημείο της εξέγερσης και τη σιδερένια πόρτα που έριξε το τανκ τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν και πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, κατά την οποία έγινε η ανάκρουση του ύμνου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού προηγήθηκε το προσκλητήριο των νεκρών.

«Ας δουλέψουμε σκληρά για να περιφρουρήσουμε την Δημοκρατία, να παραδώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στα χέρια της νεότερης γενιάς και να αγωνιστούμε για τη στήριξή της», σημείωσε ο πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής.

«Το Πολυτεχνείο παραμένει φωτεινός φάρος, φωτίζοντας το δρόμο της νέα γενιάς των αγωνιστών. Δεν συμβιβάζεται, δεν υποκλίνεται, δεν συνθηκολογεί», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, Σπύρος Χαλβατζής.
Οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου, θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Polytexneio-Xounta
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα Μέσα Ενημέρωσης και η λογοκρισία την εποχή του Πολυτεχνείου

Η λογοκρισία και το μπλόκο στις εφημερίδες της εποχής για τα φοιτητικά τεκταινόμενα και τον αναβρασμό του Πολυτεχνείου. Οι θύμησες των δημοσιογράφων της εποχής παραμένουν ζωντανές και νωπές.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Ντροπή η άδεια Βουλή, ζητά εθνική επέτειο για Πολυτεχνείο

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε την εικόνα άδειας Βουλής στην επέτειο του Πολυτεχνείου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη πραγματικής τιμής και ζητώντας την καθιέρωσή του ως εθνικής επετείου.
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Βουλή τίμησε την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου με μηνύματα για δημοκρατία

Η Ολομέλεια της Βουλής τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου με ενός λεπτού σιγή και αναφορές όλων των κομμάτων στη σημασία της δημοκρατίας, της συμμετοχής και των διαχρονικών αιτημάτων της εξέγερσης.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσαγωγές σε αστυνομικούς ελέγχους περιμετρικά του Πολυτεχνείου τη Δευτέρα

Η Αστυνομία πραγματοποίησε προληπτικούς ελέγχους γύρω από το Πολυτεχνείο, προχωρώντας σε προσαγωγές, ενώ ένας νεαρός συνελήφθη όταν εντοπίστηκαν στην κατοχή του σφυρί και ναρκωτικές ουσίες.