ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:23:26 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xrimata, money, metrita, cash
Φωτο: Shutterstock

ΥΠΟΙΚ: Ειδικός λογαριασμός για δωρεές στους σεισμόπληκτους της Κρήτης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ δημιουργείται ένας ειδικός λογαριασμός που φέρει την ονομασία «Λογαριασμός Κρατικής Αρωγής – Εισφορές Ιδιωτών».

Στον ειδικό λογαριασμό με τίτλο «Λογαριασμός Κρατικής Αρωγής – Εισφορές Ιδιωτών», ο οποίος προβλέφθηκε με τον ν. 4797/2021 (ΦΕΚ Α΄ 66) για την Κρατική Αρωγή και ανοίχθηκε στις 11 Αυγούστου 2021 με εντολή του υπουργού Οικονομικών, μπορούν να καταθέτουν δωρεές οι ενδιαφερόμενοι, για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων και δράσεων στήριξης και ενίσχυσης των πληγέντων από τον σεισμό που χτύπησε την Κρήτη τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Οι δωρεές θα πρέπει να συνοδεύονται από την αιτιολογία «Σεισμός Κρήτης 2021». Ήδη συγκεντρώνονται δωρεές για τη χρηματοδότηση δράσεων για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού, καθώς και για την αποκατάσταση του φυσικού πλούτου της χώρας. Όποιος και όποια επιθυμεί να κάνει νέα δωρεά υπέρ των πυρόπληκτων, μπορεί να καταθέσει χρήματα στον ίδιο ειδικό λογαριασμό, συμπληρώνοντας την αιτιολογία «Πυρκαγιές Καλοκαιριού 2021».

Ο κωδικός ΙΒΑΝ του ειδικού λογαριασμού είναι: GR 9501000230000002341227461.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kriti, Seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρκαλοχώρι: Eγκαίνια του ναού που κατέρρευσε ένα χρόνο μετά το σεισμό

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, το εκκλησάκι ανακατασκευάστηκε και την παραμονή της εορτής του, Τρίτη 19 Ιουλίου, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, και την Τετάρτη 20 Ιουλίου θεία λειτουργία.
seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 64,5 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των σεισμοπαθών της Κρήτης

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του, σε περίπτωση ψευδούς δηλώσεως το ποσό της ενίσχυσης επιστρέφεται στο Ελληνικό Δημόσιο και κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τέτοιες περιπτώσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Οικονομικών: Ακόμα 14,4 εκ. ευρώ σε 1.323 σεισμόπληκτους στην Κρήτη

Για την αποζημίωση και στήριξη των πληγέντων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης έχουν διατεθεί συνολικά, μέχρι σήμερα, 59.316.912,41 ευρώ σε 6.302 πολίτες (μοναδικούς Α.Φ.Μ.), που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ νότια της Άρβης στην Κρήτη

Ο νέος ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός κυρίως στο νότιο τμήμα της Ανατολικής Κρήτης, όπου οι κάτοικοι αναστατωμένοι βγήκαν εξω σπο τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για ζημιές.