ΓΔ: 1421.5 0.28% Τζίρος: 82.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:05:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Seismos, Kriti
Φωτο: ΑΠΕ

Πάνω από 3.500 τα ακατάλληλα για κατοίκηση σπίτια μετά το σεισμό

Μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 7.561 κτίρια εκ των οποίων 6.256 αφορούν σε κατοικίες. Από αυτές οι 3.567 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες. Έχουν ελεγχθεί 320 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 173.

Συνεχίστηκαν σήμερα οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Μίνωα - Πεδιάδας, Αρχάνων - Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Γορτύνας, Χερσονήσου, Βιάννου, Φαιστού και Ιεράπετρας.

Στις πληγείσες περιοχές γίνεται αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, σχολικές μονάδες, κέντρα υγείας) από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 7.561 κτίρια εκ των οποίων 6.256 αφορούν σε κατοικίες.

Από αυτές οι 3.567 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 320 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 173. Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 181 από τις 437 αυτοψίες, ενώ σε 548 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 453 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kriti, Seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρκαλοχώρι: Eγκαίνια του ναού που κατέρρευσε ένα χρόνο μετά το σεισμό

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, το εκκλησάκι ανακατασκευάστηκε και την παραμονή της εορτής του, Τρίτη 19 Ιουλίου, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, και την Τετάρτη 20 Ιουλίου θεία λειτουργία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ νότια της Άρβης στην Κρήτη

Ο νέος ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός κυρίως στο νότιο τμήμα της Ανατολικής Κρήτης, όπου οι κάτοικοι αναστατωμένοι βγήκαν εξω σπο τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για ζημιές.