ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: AΠΕ

Διαψεύδει το υπ. Εσωτερικών τη ματαίωση της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά με τα προστατευτικά μέτρα που ισχύουν σήμερα. Προειδοποιήσεις των επιστημόνων ότι η μεγάλη κινητικότητα θα φέρει αύξηση των κρουσμάτων.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, ξεκαθαρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, διαψεύδοντας δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο ότι στη Θεσσαλονίκη θα παρελάσουν μόνο τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ότι οι μαθητικές παρελάσεις θα διεξαχθούν με χρήση μάσκας για τους πολίτες λόγω πανδημίας και με την αυστηρή τήρηση της διάρκειας της μιας ώρας που προβλεποταν παγιως.

Προς τούτο παραπέμπουν στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου, η οποία προβλέπει ότι στη συμπρωτεύουσα θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ξεκαθάρισε ότι «οι παρελάσεις της 28η Οκτωβρίου θα γίνουν κανονικά, με τα προστατευτικά μέτρα που υπάρχουν σήμερα» τονίζοντας πως «είμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία για την οποία ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτος» σημειώνοντας ωστόσο ότι η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι πως η οικονομία και η κοινωνία δεν μπορούν να ξανακλείσουν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι με τους εκατομμύρια εμβολιασμένους αλλά και εκείνους που νόσησαν έχουμε φτάσει οι 2 στους 3 ενήλικες να είναι θωρακισμένοι έναντι βαριάς νόσησης.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA σημείωσε πως «όσοι πάνε στην παρέλαση θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ», και πρόσθεσε ότι «ο καθένας να φορέσει τη μάσκα του, να κρατήσει τις αποστάσεις του και όταν τελειώσει η παρέλαση να φύγει για να πάει να φάει. Η μεγάλη κινητικότητα φέρνει αύξηση κρουσμάτων. Δεν παίζει ρόλο αν είναι εξωτερικός χώρος. Δεν μπορείς να ελέγξεις αν ο διπλανός σου είναι ανεμβολίαστος ή αν νοσεί και είναι ασυμπτωματικός. Η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη! Αυτό που μας στενοχωρεί είναι το υψηλό ιικό φορτίο και εμβολιασμοί κάτω από 50% σε πολλές περιοχές. Είναι τραγικό αυτό. Εδώ και ένα μήνα 15 θάνατοι από νέους ανθρώπους, βλέπετε πως η μετάλλαξη τρέχει και τρέχει πιο μπροστά κι από εμάς».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ ,Αθηνά Λινού, υπογράμμισε ότι οι παρελάσεις δεν μπορούν να γίνουν ελεύθερα και συμπλήρωσε ότι το ζήτημα που προκύπτει είναι από τον συνωστισμό που θα δημιουργηθεί από τος θεατές που θα θελήσουν να τις παρακολουθήσουν. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βορίδης: Πώς θα προστατευθούν οι εκπαιδευτικοί από αρνητές εμβολιασμών

Ο υπ. Εσωτερικών τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός μεταξύ εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, προκειμένου να προστατευθούν οι εκπαιδευτικοί από γονείς - αρνητές εμβολιασμών που τους μηνύουν.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πριν από το Πάσχα οι αποφάσεις για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων όμως οι αποφάσεις θα παρθούν λίγο πριν από το Πάσχα, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχορήγηση 6,2 εκατ. στους δήμους για μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

«Κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να προστατέψουμε την υγεία και την ασφάλεια όλων των παιδιών του ελληνικού λαού» υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.