ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κενό ασφαλείας στο Whatsapp

Η εταιρεία ζητάει από τους χρήστες να κατεβάσουν την τελευταία εκδοχή της εφαρμογής στα κινητά τους και να θέσουν ανενεργό το αυτόματο «κατέβασμα» φακέλων εικόνων και βίντεο.

Ένα κενό ασφαλείας διόρθωσε πρόσφατα το WhatsApp το οποίο θα μπορούσε να αφήσει την «πόρτα ανοιχτή» σε χάκερς για να ελέγξουν αρχεία και εφαρμογές σε κινητά όλων των λειτουργικών, μεταξύ των οποίων Android, iOS και Windows. Όπως αναφέρει το CNN το ζήτημα έχει λυθεί αλλά η εταιρεία ζητάει από τους χρήστες να κατεβάσουν την τελευταία εκδοχή της εφαρμογής στα κινητά τους και να θέσουν εκτός λειτουργίας το αυτόματο «κατέβασμα» φακέλων εικόνων και βίντεο.

Το digitaltrends.com,αναφέρει οτι μέχρι στιγμής δε φαίνεται να πρόλαβε κανείς να εκμεταλλευτεί αυτό το κενό. Το Facebook, στο οποίο ανήκει και η WhatsApp, ανακοίνωσε οτι το πρόβλημα εντοπίστηκε και διορθώθηκε πριν υπάρξει κάποια επίθεση. «Σ’ αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι επηρεάστηκαν χρήστες», σχολίασε στο  HackerNews εκπρόσωπος του WhatsApp.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες εργάτες για την κατάρρευση κτιρίου

Για την υπόθεση η αστυνομία αναμένεται να συντάξει ένορκη διοικητική εξέταση με τις καταθέσεις των εργατών, ενώ για το περιστατικό διενεργεί παράλληλη προανάκριση και το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.