ΓΔ: 1642.17 -0.79% Τζίρος: 103.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Στάσεις εργασίας για την ερχόμενη εβδομάδα στο μετρό

Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του μετρό την Πέμπτη 28/11 από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας και την Παρασκευή 29/11 από τις 12.00 έως τις 16.00.

Στάσεις εργασίας για την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε το Σωματείο Λειτουργίας του Μετρό (ΣΕΛΜΑ). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ, ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του μετρό την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου από τις 12.00 έως τις 16.00.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν τις ευθύνες για την εκ νέου έναρξη των κινητοποιήσεων στη διοίκηση της εταιρίας επισημαίνοντας ότι εδώ και έξι μήνες δεν λαμβάνουν δεδουλευμένες αποδοχές που απορρέουν από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχουν υπογράψει τόσο η προηγούμενη όσο και η νυν πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προχωρά το «λίφτινγκ» στον ηλεκτρικό, ψάχνουν χρήμα για συρμούς μετρό

Πρόστιμο στην ισπανική εταιρεία που ανακαινίζει 14 συρμούς του ηλεκτρικού, παραδίδεται τον Σεπτέμβριο το πρότυπο βαγόνι. «Σαφάρι» για 300 εκατ., ώστε να μπουν 15 καινούργιοι συρμοί στις Γραμμές 2 και 3.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιταχύνονται τα έργα για το μετρό: Ποια είναι η πρόοδος στη Γραμμή 4

Σε προχωρημένο στάδιο οι εργασίες εκσκαφής στους δύο κεντρικούς σταθμούς της νέας γραμμής «Άλσος Βεΐκου – Γουδή». Ο πρώτος μετροπόντικας θα ολοκληρώσει τη διαδρομή του στο τέλος του 2025.
Train
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζουν έλεγχοι... υγείας σε 40 πεζογέφυρες του μετρό από τη ΣΤΑΣΥ

Στο μικροσκόπιο η δομική υγεία γερασμένων πεζογεφυρών, συνολικού μήκους σχεδόν μισού χιλιομέτρου, στις γειτονιές της Αθήνας. Δεν έχει επιθεωρηθεί ως τώρα η μεταλλική πεζογέφυρα 43,5 μέτρων πάνω από τη Δουκίσσης Πλακεντίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετρό: Έμειναν από... χρήμα οι επεκτάσεις για 800.000 νέους επιβάτες

Ακόμα και ο διαγωνισμός για το Ίλιον έχει βαλτώσει, ενώ εξετάζονται σενάρια επέκτασης στο Ελληνικό και στο κυβερνητικό πάρκο Υμηττού. Αγορές συρμών για τη γραμμή αεροδρομίου, αλλά σε μια τριετία.