ΓΔ: 1448.64 0.94% Τζίρος: 37.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:22:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Aerodromio Makedonia, Fraport
Φωτο: ΑΠΕ

Ευρείας κλίμακας άσκηση ετοιμότητας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Η διυπηρεσιακή άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας (Emergency Exercise) της Fraport Greece, είχε ως κοινό στόχο την αξιολόγηση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Ευρείας κλίμακας άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας (Emergency Exercise) της Fraport Greece πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης σ’ ένα αεροσκάφος Α320, με 94 επιβαίνοντες, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης προς απογείωση εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ένα κινητήρα του. Το πλήρωμα του αεροσκάφους διέκοψε άμεσα τη διαδικασία απογείωσης και πραγματοποιήθηκε η εκκένωσή του. Στην άσκηση συμμετείχαν 15 διασώστες - πληρώματα ασθενοφόρου και 4 γιατροί, 5 ασθενοφόρα οχήματα, 1 κινητή ιατρική μονάδα, 1 μοτοσικλέτα της Ομάδας Μοτοσικλετών Ταχείας Ανταπόκρισης, καθώς και όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών. Παράλληλα, για τη ρεαλιστική υλοποίηση των συνθηκών του σεναρίου της άσκησης, συνέδραμαν δώδεκα τελειόφοιτοι σπουδαστές του ΙΕΚ-ΕΚΑΒ (ειδικότητα διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου). Οι διασώστες και οι γιατροί του ΕΚΑΒ, εφάρμοσαν υποδειγματικά τις προβλεπόμενες πρακτικές και τα διεθνή πρότυπα σχετικά με τη διαδικασία ταξινόμησης - εκτίμησης της αντιμετώπισης των τραυματιών, βάσει ενός συστήματος «προτεραιοτήτων» που έχει εκπονηθεί έτσι ώστε να μεγιστοποιείται ο αριθμός των επιζώντων κατά τη διάρκεια τέτοιων συμβάντων.

Την ίδια στιγμή, τα στελέχη του Παραρτήματος του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα (ΚΕΠΥ Β.Ε.-ΕΚΑΒ) είχαν θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα για την υποδοχή των τραυματιών τόσο τα εφημερεύοντα Νοσοκομεία (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς») όσο και τους υπόλοιπους Υγειονομικούς Σχηματισμούς του Νομού Θεσσαλονίκης, όπου και διακομίσθηκαν 50 «περιστατικά».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η συγκεκριμένη ευρείας κλίμακας διυπηρεσιακή άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας (Emergency Exercise) της Fraport Greece, είχε ως κοινό στόχο την αξιολόγηση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, της εφαρμογής του συστήματος διαλογής, φροντίδας και διακομιδής τραυματιών (Triage) αλλά και της επικοινωνίας και συνεργασίας με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους διασωστικούς φορείς έκτακτης ανάγκης (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστικό Σώμα & Ελληνική Αστυνομία).

Την άσκηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Α. Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, και ο Chief Operations Officer της Fraport Greece, Ηλίας Μαραγκάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άσκηση αποχιονισμού πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε αποχιονισμό του διαδρόμου 10/28 και του τροχοδρόμου F, του διαδρόμου 16/34 και του τροχοδρόμου A, καθώς και της περιοχής στάθμευσης των αεροσκαφών και των συνδετήριων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήθηκαν κατά 14,2% οι επιβάτες στα αεροδρόμια τον Ιούλιο έναντι του 2019

Το επτάμηνο στην Ελλάδα (Ιανουάριος/Ιούλιος 2023) το σύνολο των διακινούμενων επιβατών στα αεροδρόμια, (αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού και εσωτερικού), ξεπέρασε τα 38 εκατ.
Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απευθείας αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης - Λάρνακας εντός του 2024

Στόχος είναι η έναρξη από την περίοδο του Πάσχα 2024 και καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο (2024) της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης (charter) από και προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.
Aerodromio Makedonia, Macedonia Airport, Fraport
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κατεβάζει έως 50% τις χρεώσεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια η Fraport

Με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την στήριξη του ελληνικού τουρισμού, η εταιρεία εφαρμόζει από το 2018 το αναπτυξιακό κίνητρο για την προσέλκυση επιπλέον επιβατών.
Ρόδος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιστορικό υψηλό για την τουριστική κίνηση στη Ρόδο τον Απρίλιο

Τον Απρίλιο ήρθαν στη Ρόδο με πτήσεις τσάρτερ 144.303 τουρίστες καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 23% έναντι του 2022, με τους επισκέπτες από Αγγλία, Γερμανία και Ισραήλ να βρίσκονται στην πρώτη τριάδα αφίξεων.