ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Επανεξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο Δ. Βερβεσός

Από τους 23.397 Αθηναίους δικηγόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν και ψήφισαν οι 8.084, δηλαδή το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 34,55%. Εξ αυτών, έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν τα 7.693, άκυρα τα 139 και λευκά τα 252.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, πρόεδρος για δεύτερη τετραετία επανεξελέγη ο Δημήτρης Βερβεσός με ποσοστό 59,78%, ενώ ο συνυποψήφιός του, Δημήτρης Αναστασόπουλος, έλαβε ποσοστό 40,22% - μια διαφορά 19,58 ποσοστιαίων μονάδων.

Αναλυτικότερα, από τους 23.397 Αθηναίους δικηγόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν και ψήφισαν οι 8.084, δηλαδή το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 34,55%. Εξ αυτών, έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν τα 7.693, άκυρα τα 139 και λευκά τα 252.

Ο κ. Βερβεσός έλαβε 4.599 σταυρούς και ποσοστό 59,78%, ενώ ο κ. Αναστασόπουλος έλαβε 3.094 σταυρούς και ποσοστό 40,22%.  

Οι 40 κάλπες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών έκλεισαν αφού δόθηκε παράταση 15 λεπτών. Στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΔΣΑ, είχαν ψηφίσει 12.788 δικηγόροι και στις περασμένες εκλογές, το 2017, στον β΄ επαναληπτικό γύρο είχαν ψηφίσει 8.888 δικηγόροι.

Πάντως, στις σημερινές επαναληπτικές εκλογές (β΄ γύρος) στο ΔΣΑ, οι υπεύθυνοι δικηγόροι στις 18 κάλπες οι οποίες είχαν στηθεί στη Στοά του Βιβλίου, υπέβαλαν αίτημα να επισπευστεί η εκλογική διαδικασία κατά 2 ώρες, δηλαδή να έκλειναν οι κάλπες στις 5 μ.μ., λόγω της πορείας στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κάτι που δεν συνέβη διότι ο Δικηγορικός Κώδικας προβλέπει μόνο παράταση της εκλογικής διαδικασίας λόγω μεγάλης προσέλευσης και όχι επίσπευση της διαδικασίας και κλείσιμο της κάλπης νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπό την πρόεδρό της Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, την απασχόλησε το ερώτημα της οριστικής παύσης δικαστών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο Κ. Φλώρος, διώκεται για κακούργημα

Ο κατηγορούμενος που παραμένει κρατούμενος το βράδυ της Τετάρτης μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή, καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη καταδίκη για το Μάτι, δύο χρόνια στον τότε διοικητή Συντονιστικού

Το τριμελές πλημμελειοδικείο καταδίκασε σήμερα τον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για την κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφεση Εισαγγελίας κατά της αθώωσης της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό

Κατά την εισαγγελική κρίση δεν είναι ορθή η απόφαση του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου που με οριακή πλειοψηφία 4 προς 3 αθώωσε την γυναίκα από την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.