ΓΔ: 1250.61 0.47% Τζίρος: 178.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Πολλαπλασιαστικά τα οφέλη του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας

Σε μελέτη της η Αθηναϊκή Ζυθοποιία τονίζει ότι στο διάστημα 2015 - 2021 έχει προχωρήσει σε επενδύσεις 73.678.700 ευρώ, παράγοντας κοινωνικό έργο αξίας 179.253.103 ευρώ, συνολικά.

Μελέτη εκτίμησης κοινωνικής απόδοσης επένδυσης (Social Return On Investment - SROI) πραγματοποίησε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η μελέτη, η οποία αποτίμησε μόνο τις τελευταίες έξι καλλιεργητικές περιόδους του προγράμματος (2015-2021) που υλοποιεί η εταιρεία από το 2008, καταδεικνύει ότι η επένδυση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας σημειώνει δείκτη κοινωνικής απόδοσης ίσο με 2,43:1, κάτι που σημαίνει πως για κάθε ένα ευρώ που επενδύθηκε στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας από την εταιρεία παρήχθησαν 2,43 ευρώ κοινωνικής αξίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης, η συνολική επένδυση που πραγματοποιήθηκε από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία αυτές τις έξι καλλιεργητικές περιόδους που εξετάστηκαν ανέρχεται σε 73.678.700 ευρώ, παράγοντας κοινωνικό έργο αξίας 179.253.103 ευρώ, συνολικά.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έχει αναπτύξει το πρώτο και μεγαλύτερο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας του είδους του στη χώρα, στηρίζοντας έμπρακτα τον ελληνικό πρωτογενή τομέα και περισσότερους από 2.000 αγρότες σε όλη την Ελλάδα. Επενδύοντας διαρκώς στην έρευνα και ανάπτυξη, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και με συνεχείς εκπαιδεύσεις των συνεργαζόμενων αγροτών, το πρόγραμμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας έχει συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση των καλλιεργητικών αποδόσεων. Τα ευρήματα της έρευνας υπογράμμισαν τη μείωση κόστους και την αύξηση των εσόδων των αγροτών, των συγκεντρωτών και διάφορων άλλων συνεργατών και φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επίσης, εστιάζοντας διαρκώς στη βιώσιμη ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει θέσει ως στόχο την πιστοποίηση της συνολικής ποσότητας παραγόμενου κριθαριού του προγράμματος συμβολαιακής ως προϊόν ορθής γεωργικής παραγωγής. Ήδη η εταιρεία έχει επιτύχει την πιστοποίηση του 65% της παραγωγής του 2021.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Αλέξανδρος Δανιηλίδης, δήλωσε σχετικά: «Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία εστιάζουμε πάντα σε συνεργασίες που στοχεύουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για όλους τους εμπλεκόμενους, συνδυασμένη με τις αρχές της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τα σημαντικά, πολλαπλασιαστικά οφέλη του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας της εταιρείας μας, που κατέγραψε η μελέτη για τις τοπικές κοινωνίες και τους 2.000 συνεργαζόμενους αγρότες. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, μέσα από έρευνα και καινοτόμες δράσεις, δημιουργώντας έτσι τις κατάλληλες προϋποθέσεις για πιο ανταγωνιστικό ελληνικό κριθάρι με μεγαλύτερο όφελος για την ελληνική οικονομία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

foodwaste-trofima-skoupidia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αξιοποίηση υποπροϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων στο επίκεντρο της ΕΚΠΟΙΖΩ

Στο πλαίσιο λοιπόν της αντιμετώπισης της σπατάλης τροφίμων αλλά και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, το EXCEL4MED, φιλοδοξεί να αξιοποιήσει τα υποπροϊόντα που αντί να καταλήξουν σε χωματερές ενισχύουν την κυκλική οικονομία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβουλές ΕΦΕΤ για τις αγορές και κατανάλωση τροφίμων το Πάσχα

Ο προγραμματισμός των αγορών, η συνειδητή επιλογή τροφίμων και ο σωστός χειρισμός και αποθήκευσή τους, προστατεύει τους καταναλωτές από τροφιμογενή νοσήματα, συμφέρει οικονομικά και βοηθά στην αποφυγή της σπατάλης των τροφίμων.
Super-Market
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 22 Φεβρουαρίου κάνει πρεμιέρα το «καλάθι της Σαρακοστής»

Όπως ανέφερε o γγ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, πέρα από τα νηστίσιμα προϊόντα που ήδη υπάρχουν στο καλάθι του νοικοκυριού «θα προστεθούν ο χαλβάς, οι νηστίσιμες σαλάτες, όπως και τα κατεψυγμένα θαλασσινά.
super market-trofima-ielka-prosfores-xristougenna
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ομοπονδία Καταναλωτών καλεί τους πολίτες σε μποικοτάζ των γαλακτοκομικών

Η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη μείωση της ποσότητας στις συσκευασίες και ζητά από τους πολίτες να μην αγοράσουν γαλακτοκομικά προϊόντα μεταξύ 13 και 20 Φεβρουαρίου.