ΓΔ: 867.8 0.98% Τζίρος: 88.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Thessaloniki-Open-Mall
Φωτο: ΑΠΕ

Παρουσίαση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Γούναρη - Open Mall Galerius

Το έργο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Γούναρη - Open Mall Galerius είναι μία απάντηση στα κλειστά mall και παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Το έργο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Γούναρη - Open Mall Galerius», το οποίο εντάσσεται στον πρωτοποριακό θεσμό των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου, παρουσίασαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παντελής Φιλιππίδης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή της Δημητρίου Γούναρη με την Πλατεία Ναυαρίνου.

«Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου είναι μία απάντηση στα κλειστά mall. Κάνουμε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε μία ομοιομορφία στη συγκεκριμένη αγορά, να της δώσουμε ώθηση και να ομορφύνουμε το χώρο για να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα», δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης.

«Αυτή η περιοχή σε πολύ λίγο καιρό θα είναι ένα εργοτάξιο και σύντομα θα έχουμε μία καινούργια εικόνα, με περισσότερο φωτισμό, καλύτερα πεζοδρόμια, μεγαλύτερη παιδική χαρά, έξυπνα συστήματα και δρόμο ήπιας κυκλοφορίας», είπε από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας που διαβεβαίωσε ότι μέσα στο 2022 το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα είναι πολύ ομορφότερο και θα αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τους Θεσσαλονικείς αλλά για όλα τα Βαλκάνια και όλο τον κόσμο.

Για το σκέλος των έργων που αφορούν τον Δήμο Θεσσαλονίκης, η διοίκηση βρίσκεται στη φάση υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο για τα εξής έργα:

  • Τη μετατροπή των οδών Βύρωνος και Γρηγορίου Παλαμά σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας με ταυτόχρονη κατασκευή έργων απορροής όμβριων υδάτων.
  • Την κατασκευή νέας παιδικής χαράς, εμβαδού 300 τ.μ., στην πλατεία Ναυαρίνου, δίπλα από την υπάρχουσα.
  • Τη διαμόρφωση νέας φύτευσης στα παρτέρια της Δημητρίου Γούναρη σε Τσιμισκή και Εγνατία, αλλά και σ' αυτά στους πεζοδρόμους Ισαύρων, Αιμιλιανού Γρεβενών και Γονατά για την αισθητική τους αναβάθμιση, την ανάδειξη των μνημείων και τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.
  • Τη δημιουργία σταθμού κοινόχρηστων ποδηλάτων για τη βελτίωση της κινητικότητας.
  • Την αναβάθμιση φωτισμού και έξυπνα συστήματα

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους και έχει προϋπολογισμό 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και αλλά στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Thessaloniki-lymata
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σταθεροποίηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων σύμφωνα με το ΑΠΘ

Τι λένε οι τελευταίες μετρήσεις της εβδομάδας από την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προγραμματική Σύμβαση ΟΣΕΘ - Αττικό Μετρό για τον Σταθμό Νέας Ελβετίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, η στενή συνεργασία των δύο φορέων αποσκοπεί στην εύρυθμη λειτουργία του σταθμού μετεπιβίβασης που θα δημιουργηθεί στην επέκταση της Μιχ. Ψελλού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός, 2 τραυματίες από την πυρκαγιά στο «Παπανικολάου»

Συναγερμός έχει ξεσπάσει στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην πνευμονολογική πτέρυγα και πιο συγκεκριμένα στην κλινική Covid-19 και βρίσκεται σε εξέλιξη.