ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα

Στην Αττική, χιόνια θα πέσουν μετά το μεσημέρι στα ορεινά και τη νύχτα προς Τετάρτη σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς.

Έντονη κακοκαιρία με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και σε πεδινά τμήματα στα βορειοανατολικά. Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι, κυρίως στο Αιγαίο. Πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων σε τμήματα του Αιγαίου. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και προς το βράδυ της Βόρειας Πελοποννήσου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και κυρίως της Θράκης. Τη νύχτα προς Τετάρτη θα χιονίσει σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της κεντρικής και ανατολικής χώρας και σε νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 10, στην Ήπειρο από 1 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες, ενώ τη νύχτα προς Τετάρτη θα σημειώσουν περαιτέρω πτώση.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο τα 7-8 μποφόρ. Άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα. Χιόνια θα πέσουν μετά το μεσημέρι στα ορεινά και τη νύχτα προς Τετάρτη σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ αλλά από το απόγευμα θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και προς το βράδυ σε ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

γέφυρα με καταιγίδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2025

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22-23 βαθμούς.
Πλημμύρα σε δρόμο
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ισχυρές βροχές στη Νέα Υόρκη - Προβλήματα σε πτήσεις

Ισχυρές βροχοπτώσεις στη Νέα Υόρκη προκάλεσαν τον θάνατο δύο ατόμων και σημαντικές καθυστερήσεις στα αεροδρόμια, ενώ καταγράφηκαν πρωτοφανή ύψη βροχής μέσα σε λίγα λεπτά, με τις αρχές να προειδοποιούν για κινδύνους πλημμυρών.
Ισχυρός κυκλώνας Αυστραλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο κυκλώνας Μελίσα κινείται ταχύτατα προς τις Βερμούδες μέσω Καραϊβικής

Ο κυκλώνας Μελίσα σάρωσε την Καραϊβική, προκαλώντας 29 θανάτους σε Αϊτή και Τζαμάικα, και κινείται ενισχυμένος προς τις Βερμούδες. Σφοδρές βροχές και άνεμοι προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε Μπαχάμες και Τερκς και Κέικος.
Σύννεφα στον ουρανό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: H πρόγνωση για αύριο 30 Οκτωβρίου 2025

Λίγες νεφώσεις και αυξημένη υγρασία σε ολόκληρη τη χώρα την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο. Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.
Ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2025

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.