ΓΔ: 855.33 0.49% Τζίρος: 30.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:51:45 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μέτρα στήριξης ζητούν οι κάτοχοι πρακτορείων ΟΠΑΠ από την κυβέρνηση

Σε επιστολή της προς τα υπ. Ανάπτυξης και Οικονομικών, η Ομοσπονδία των πρακτόρων, ΠΟΕΠΠΠ τονίζει ότι για ακόμη μία φορά ο κλάδος τους ήταν ο μόνος που εξαιρέθηκε από τα μέτρα στήριξης.

Την ανάγκη στήριξής τους υπογραμμίζουν οι κάτοχοι πρακτορείων ΟΠΑΠ, με επιστολή τους προς τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών, τονίζοντας ότι είναι η μόνη κατηγορία επαγγελματιών που έχουν «ξεχαστεί» από την κυβέρνηση. 

Στην επιστολή της η Ομοσπονδία Πρακτόρων ΟΠΑΠ, ΠΟΕΠΠΠ, η οποία στάλθηκε στον υπ. Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον αναπληρωτή υπ. Ανάπτυξης κ. Νικόλαο Παπαθανάση και στον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, τονίζει τα ακόλουθα: «Στην ΠΟΕΠΠΠ, για μια ακόμη φορά, είδαμε ότι ο κλάδος των πρακτόρων του ΟΠΑΠ εξαιρέθηκε από τα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό, όπως ανακοινώθηκαν στις 14 Ιανουαρίου, από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Δυστυχώς, παρά τις αμέτρητες επικοινωνίες και επιστολές που έχουμε ανταλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς και τις σχετικές υποσχέσεις που λάβαμε, τα 4.000 πρακτορεία μας έμειναν ξανά έξω από τα μέτρα στήριξης, ενώ είδαμε ότι εντάχθηκαν σε αυτά τα καζίνο και άλλες πληττόμενες επιχειρήσεις, έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα.

Πώς είναι δυνατόν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία, να εξαιρούνται από τα μέτρα στήριξης; Για όσους πουν ότι υπερβάλουμε, να θυμίσουμε ότι οι επιχειρήσεις μας ήταν ίσως οι μόνες που έμειναν κλειστές για σχεδόν ένα χρόνο λόγω της πανδημίας, ενώ ήταν και από τις τελευταίες που έλαβαν κάποιου είδους στήριξη από το κράτος.

Επίσης, η αντιμετώπιση των πρακτορείων μας είναι διαφορετική και σαφώς πιο σκληρή από σχεδόν κάθε κλάδο της αγοράς, κάθε φορά που πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για την πανδημία. Το τελευταίο χτύπημα ήρθε λίγο πριν την περίοδο των γιορτών, για την οποία είχαμε την ψευδαίσθηση πως θα ανεβάσουμε κάπως τους τζίρους μας, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας.

Με απόφαση της κυβέρνησης, τα καταστήματα του δικτύου του ΟΠΑΠ έγιναν η μόνη οργανωμένη εμπορική αλυσίδα στην Ελλάδα, στην οποία επιβλήθηκε να λειτουργεί αποκλειστικά με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες πελάτες, όταν όλο το λιανεμπόριο μπορεί να εξυπηρετεί και μη εμβολιασμένους, με rapid test. Παρά τις κινητοποιήσεις του κλάδου μας και τις σχετικές διαβεβαιώσεις, καμία απολύτως κίνηση δεν έγινε για την άρση αυτού του άδικου και αδικαιολόγητου μέτρου.

Εδώ και μήνες, το μόνο που ακούμε είναι ότι έχουμε δίκιο, ότι οι προτάσεις και τα αιτήματα μας είναι λογικά και ότι θα βρεθούν λύσεις για την ομαλή λειτουργία και την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων μας.  Τελικά δίκιο έχουμε και δίκιο δεν βρίσκουμε, καθώς ούτε αίρονται οι αδικίες, ούτε μέτρα στήριξης λαμβάνονται για τα καταστήματα μας και τους περίπου 20.000 εργαζόμενους που απασχολούν.

Έχουμε φτάσει πλέον στα όρια μας! Δεν μπορούμε άλλο να βλέπουμε τα έσοδα μας να μηδενίζονται και τους online ανταγωνιστές μας να επωφελούνται από το mini lockdown που έχει επιβληθεί στα πρακτορεία μας. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και μάλιστα πάει να γίνει ακόμα χειρότερη, καθώς διαβάζουμε στα ΜΜΕ σενάρια για μέτρα που θα σφίξουν κι άλλο τη θηλειά στο λαιμό μας, όπως σκέψεις για νέες αυξήσεις στο φόρο των κερδών των παικτών…

Στην ΠΟΕΠΠΠ, επιφυλασσόμαστε για νέες κινητοποιήσεις, καθώς οι αντοχές μας εξαντλούνται». 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέτρα στήριξης ζητούν οι κλάδοι της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας

«Οι κλάδοι ένδυσης- υπόδησης – κλωστοϋφαντουργίας (Ε/Υ/Κ) έχουν τις ίδιες και μεγαλύτερες απώλειες από τον κλάδο της εστίασης για τον οποίο γίνεται τόσο μεγάλος θόρυβος» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 64,5 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των σεισμοπαθών της Κρήτης

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του, σε περίπτωση ψευδούς δηλώσεως το ποσό της ενίσχυσης επιστρέφεται στο Ελληνικό Δημόσιο και κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τέτοιες περιπτώσεις.
loan
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οικονομική ασφυξία κάνουν λόγο οι μονάδες Υγείας του ιδιωτικού τομέα

Σοβαρές ανησυχίες εκφράζουν οι φορείς ΠΦΥ, καθώς οι τεράστιες παλιές οφειλές τους, δημιουργούν μείζον πρόβλημα για την συνέχιση της λειτουργίας τους. Αιτούνται προς το Υπουργείο Οικονομικών, διαγραφή μέρους των οφειλών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση της τηλεθέρμανσης στο Αμύνταιο

Το συγκεκριμένο έργο αξίας 19 εκατ. ευρώ αφορά στην κατασκευή του συστήματος αγωγών μεταφοράς καθώς και στις εγκαταστάσεις διασύνδεσης της Τηλεθέρμανσης Αμυνταίου με το σύστημα της Δυτικής Μακεδονίας.