ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Plevris
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Πλεύρης: Πιθανή παράταση των περιοριοστικών μέτρων για μία εβδομάδα

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή των Ειδικών του υπ. Υγείας προκειμένου να αποφασίσει για την παράταση ή όχι των μέτρων. Προβληματίζει ο υψηλός αριθμός θανάτων και διασωληνωμένων.

Πιθανή είναι η παράταση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για μία εβδομάδα, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ενώ σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή των Ειδικών προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις. 

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι «Υπάρχει έντονος προβληματισμός. Φαίνεται ότι η κορύφωση της “Ο” έγινε πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο, όμως η υπάρχει φοβερή πίεση στο ΕΣΥ με τη Δέλτα. Δηλαδή ενώ στην κοινότητα η Ο είναι στο 90%, στις νοσηλείες το ποσοστό είναι μοιρασμένο, καθώς υπάρχουν νοσήσεις από “Δ” που αρρώστησαν στις γιορτές συνεπώς είναι λογικό προκειμένου να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο, να υπάρξει παράταση των μέτρων. Θα περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών αλλά υπάρχει μια συνολική συναντίληψη σε όλους τους επιστήμονες να κλείσουμε 20 - 25 ημέρες με τα μέτρα και άρα αν αποφασιστεί παράταση θα είναι για μια εβδομάδα».

Το βασικό σημείο προβληματισμού τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τους επιστήμονες, είναι ότι η παρούσα φάση έχει τα χαρακτηριστικά της αποκλιμάκωσης, λόγω της καθοδικής πορείας των κρουσμάτων, κάτι που ωστόσο δεν αποτυπώνεται ακόμη, στους διασωληνωμένους και τους θανάτους. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες σε ποσοστό 70% από ασθενείς που προσβλήθηκαν από τη μετάλλαξη Δέλτα την περίοδο των εορτών. Η παραλλαγή Όμικρον που κυριαρχεί δίνει πιο ήπια νόσηση, όμως η αποσυμπίεση στα νοσοκομεία δεν θα αρχίσει να φαίνεται προτού περάσουν δύο βδομάδες από τώρα, και υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα κυλήσουν, με αυτόν τον ρυθμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23.340 νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο καθώς έφθασε στους 106, ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ήταν 673.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

embolia-emboliasmoi-emboliastika kentra
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από Δευτέρα το πρόστιμο 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης σημείωσε πως δεν εξετάζεται από την κυβέρνηση αυτή την στιγμή η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες. Ποιοι άνω των 60 ετών εξαιρούνται από το πρόστιμο.