ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stylianidis
Πηγή: ΑΠΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο απεγκλωβισμός οχημάτων από την Αττική Οδό

Πραγματοποιείται μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών με συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε ο υπ. Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μερικός απεγκλωβισμός οχημάτων από την Αττική Οδό με συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και του Χαμόγελου του Παιδιού, όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Παράλληλα ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι αύριο η Περιφέρεια Αττικής, η Εύβοια, η Βοιωτία, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, οι Σποράδες και τα Δωδεκάνησα κηρύσσονται σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μερικός απεγκλωβισμός οχημάτων από την Αττική Οδό, συγκεκριμένα στο δαχτυλίδι στην Κηφισίας και στην Πεντέλης. Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών που βρίσκονται στην Αττική Οδό με συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων και με συνδρομή εθελοντών όπως ο Ερυθρός Σταυρός, το Χαμόγελο του Παιδιού αλλά και το ΕΚΑΒ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Όπως εξήγησε, οι οδηγοί που απεγκλωβίζονται από τα οχήματά τους οδηγούνται σε έξι σημεία, Πεντέλης, Δουκίσσης Πλακεντίας, Δαχτυλίδι Κηφισίας, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία, στα οποία τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, τους καθοδηγούν σε λεωφορεία που αναμένουν για να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία.

Στα σημεία αυτά θα τους παρέχεται ιατρική περίθαλψη για όποιον την χρειάζεται ενώ επί τόπου υπάρχουν και ασθενοφόρα και προσέθεσε ότι αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει σιγά σιγά με τη συνέργεια των τριών δυνάμεων, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Ενόπλων Δυνάμεων και σε κάθε σημείο όπου θα φτάνουν οι δυνάμεις θα υπάρχει ο αξιωματικός που θα συντονίζει αυτή την προσπάθεια απεγκλωβισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Κικίλιας: Τι περιλαμβάνει το νέο επιχειρησιακό δόγμα για τις πυρκαγιές

«Είμαστε μία μεγάλη οικογένεια, είμαστε μία ομάδα, έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα έχουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο, με πολλές προκλήσεις» ανέφερε ο κ. Κικίλιας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση έως 12 Ιανουαρίου για αιτήσεις αρωγής των πλημμυροπαθών

Μέχρι σήμερα, κατά τη δεύτερη φάση έχουν πραγματοποιηθεί μόλις 1.976 οριστικοποιημένες αιτήσεις στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, φτάνοντας τις 66.357 αιτήσεις από 64.381 αιτήσεις όταν και έκλεισε η πρώτη φάση.