ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Thanasis Kamvysis / SOOC

Σταδιακή επαναλειτουργία της Αττικής Οδού, ποια τμήματα παραμένουν κλειστά

Από νωρίς σήμερα έχει διατεθεί αστυνομικό προσωπικό με κατάλληλο αριθμό οχημάτων, προκειμένου να μεταφέρει τους οδηγούς για την παραλαβή - ανάκτηση των οχημάτων τους.

Την μερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας οχημάτων στην Αττική Οδό ανακοίνωσαν πριν από λίγα λεπτά τα υπουργεία Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, αποδόθηκαν στην κυκλοφορία:

  • το Τμήμα της Αττικής Οδού από είσοδο Ελευσίνας έως Κόμβο Κηφισίας-Δαχτυλίδι
  • το Τμήμα της Αττικής Οδού από Κόμβο Κηφισίας-Δαχτυλίδι έως είσοδο Ελευσίνας
  • το Τμήμα της Περιφερειακής Υμηττού από τα διόδια Κατεχάκη με κατεύθυνση τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Τροχαία, παραμένει κλειστό το τμήμα της Αττικής Οδού από το Αεροδρόμιο έως το Δαχτυλίδι της Κηφισίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς στο συγκεκριμένο κομμάτι παραμένουν ακόμα ακινητοποιημένα πάνω από 350 αυτοκίνητα.

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς σήμερα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει οργανώσει επιχείρηση για την παροχή κάθε βοήθειας στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που είχαν εγκλωβιστεί και συγκεκριμένα έχει διατεθεί αστυνομικό προσωπικό με κατάλληλο αριθμό οχημάτων, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε σημεία της Αττικής Οδού για την παραλαβή - ανάκτηση των οχημάτων τους.

Ειδικότερα, έχουν διατεθεί έξι βαν της Τροχαίας και 4 περιπολικά για την μεταφορά των οδηγών στα αυτοκίνητα τους, καθώς και τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ, για να απομακρύνουν τα χιόνια και τέσσερις γερανοί για την μεταφορά των οχημάτων. Μέχρι πριν από λίγη ώρα είχαν εμφανιστεί περίπου 150 πολίτες που εξυπηρετήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και η ενέργειες συνεχίζονται για την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ελλάδας
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η Αττική Οδός, οι ορκωτοί στα ΕΛΤΑ και ο «αποκεφαλισμός» για το θεαθήναι

Πότε θα πέσουν οι υπογραφές για την Αττική Οδό, οι επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια και η αντίδραση του Γιάννη Οικονόμου, η αδιαφορία ορκωτών για τα ΕΛΤΑ, γιατί το Φυσικό Αέριο δεν αλλάζει όνομα και η καθυστέρηση στα έργα.
Stylianidis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στυλιανίδης: Η Αττική Οδός δεν μπόρεσε να υλοποιήσει όσα είχε υποσχεθεί

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι, πριν τις χιονοπτώσεις, η διαχειρίστρια εταιρεία τους είπε ότι διέθετε ικανοποιητικά οχήματα, ωστόσο, δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τον σχεδιασμό που τους είχε υποσχεθεί.
Stylianidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο απεγκλωβισμός οχημάτων από την Αττική Οδό

Πραγματοποιείται μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών με συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε ο υπ. Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδης.
Αττική Οδός ανισόπεδος κόμβος
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό Παλλήνης έως 30 Απριλίου

Από 27/2 έως 30/4 θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό, στην Παλλήνη, λόγω εργασιών συντήρησης. Θα αποκλειστεί η δεξιά λωρίδα και η λωρίδα επιβράδυνσης προς Ραφήνα στον Α/Κ Παλλήνης.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος: Τα πρόστιμα και το μήνυμα Χρυσοχοΐδη

Η Ελληνική Αστυνομία, με το σύνθημα «Το κράνος σώζει ζωές», ξεκίνησε την εκστρατεία «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους» από τον Ιούλιο 2025, πραγματοποιώντας 590.656 ελέγχους και βεβαιώνοντας 58.450 παραβάσεις για μη χρήση κράνους.
Αττική Οδός ανισόπεδος κόμβος
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Παρασκευή πρωί ανοίγει ξανά η σήραγγα Λιοσίων προς Αεροδρόμιο

Αύριο στις 06:00 π.μ. παραδίδεται ξανά στην κυκλοφορία το τμήμα της Αττικής Οδού Ασπρόπυργος-Λεωφ. Φυλής προς Αεροδρόμιο, νωρίτερα από το προγραμματισμένο, μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών.