ΓΔ: 1447.61 0.87% Τζίρος: 62.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:16:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
DEDDHE
Φωτο: ΑΠΕ

ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο 80% των πληγεισών περιοχών

Πιο εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτσά, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνας, Καλύβια και Κερατέα.

Παραμένουν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αττική, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ υπογραμμίζει ότι έχει ήδη αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο 80% των περιοχών που αντιμετώπιζαν πρόβλημα λόγω βλαβών, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση του δικτύου.

Ειδικότερα: Σε ό,τι αφορά στην Αττική, επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 15 γραμμές. Στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Παπάγος, Χολαργός, Μαρούσι και Χαλάνδρι υπάρχουν μεμονωμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε επίπεδο γειτονιάς.

Όπως και νωρίτερα, πιο εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτσά, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνας, Καλύβια και Κερατέα, όπου εκεί η αποκατάσταση είναι δυσκολότερη λόγω της δύσκολης πρόσβασης στα σημεία όπου εντοπίζεται το πρόβλημα.

Όσον αφορά στα νησιά, όλες οι βλάβες έχουν αποκατασταθεί πλην ορισμένων χωριών στην περιοχή των Χανίων. Αντίστοιχα, αποκαταστάθηκε το σύνολο των βλαβών στην Εύβοια και έως σήμερα το βράδυ αναμένεται η ηλεκτροδότηση των οικισμών της Αταλάντης.

Περισσότεροι από 650 εργαζόμενοι και 180 οχήματα του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται στο δρόμο για την αποκατάσταση των βλαβών σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και την Αστυνομία ώστε να έχουν πρόσβαση στα περιοχές. Παράλληλα, σύμφωνα με τον διαχειριστή ελικόπτερο με προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρούσε νωρίτερα τις γραμμές Μέσης Τάσης στην Ανατολική Αττική, προκειμένου να εντοπιστούν βλάβες.

Για αποκατάσταση έως το βράδυ του μεγαλύτερου ποσοστού των βλαβών δεσμεύτηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αν και το έργο των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ δυσχεραίνουν οι δυσκολίες πρόσβασης. Το ΥΠΕΝ με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι 11 συνεργεία υλοτόμων βρίσκονται στις περιοχές άμεσης ανάγκης, Παλαιό Ψυχικό, Παλλήνη, Αγία Παρασκευή, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Χαλάνδρι και εργάζονται για την απόληψη πεσμένων δένδρων και κορμών από το οδικό δίκτυο, πεζοδρόμια, πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους, καθώς και τον απεγκλωβισμό σταθμευμένων οχημάτων που καταπλακώθηκαν.

Σε περίπτωση που οι πολίτες εντοπίσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) καλούνται από τον ΔΕΔΔΗΕ να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή αλλά  να καλέσουν στο 11500 ή 2111900500 ή  να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους  ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr) .

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Pirkagia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ρεύμα η Σαμοθράκη λόγω των πυρκαγιών στην Αλεξανδρούπολη

Όπως αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ, η πυρκαγιά προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στις δύο βασικές γραμμές Μέσης Τάσης του ηπειρωτικού δικτύου που τροφοδοτούν τις δύο υποβρύχιες γραμμές που ηλεκτροδοτούν το νησί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται προβλήματα ηλεκτροδότησης, λόγω κακοκαιρίας

Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών στις γραμμές που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας στην Αττική, ενώ εκτός λειτουργίας παραμένουν και επτά οικισμοί στην Εύβοια.