ΓΔ: 825.01 -1.18% Τζίρος: 20.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:41:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Με τηλεκπαίδευση τα σχολεία στην Αττική, πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά

Με τηλεργασία θα λειτουργήσει και σήμερα το Δημόσιο εξαιτίας της χιονόπτωσης που έπληξε την Δευτέρα την Αττική. Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία καθώς υπάρχουν ακόμα προβλήματα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Παραμένουν οι δυσκολίες στην περιφέρεια Αττικής μετά την σφοδρή χιονόπτωση της Δευτέρας, και παραμένουν κλειστά για ακόμη μια μέρα τα σχολεία, ενώ με τηλεργασία θα λειτουργήσει και σήμερα το Δημόσιο.

Μετά από διαβούλευση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με τους 66 δημάρχους της Αττικής, αποφασίστηκε ομόφωνα να μην πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής. Η απόφαση κρίθηκε ενδεδειγμένη, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών στο σύνολο των περιοχών της Αττικής, ενώ υπάρχουν σημαντικά ζητήματα μετακίνησης, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, από και προς τα σχολεία.  Κλειστοί θα παραμείνουν επίσης και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, στο πλαίσιο ελέγχων των υποδομών (κτιρίων και προαυλίων χώρων), μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε και την πόλη της Αθήνας.

Με τηλεργασία θα λειτουργήσει και σήμερα Παρασκευή το Δημόσιο για τους υπαλλήλους που λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών είναι δύσκολη η μετακίνησή τους στον τόπο εργασίας τους. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, όσοι υπάλληλοι δεν δύναται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως, η προσέλευσή τους στην έδρα της υπηρεσίας τους θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα γίνει με όρους ασφάλειας, οπότε και για λόγους ανωτέρας βίας η βραδεία προσέλευσή τους θα πρέπει να θεωρηθεί δικαιολογημένη.

Δικαιολογημένη θα είναι και η απουσία υπαλλήλων που τα καθήκοντά τους δεν μπορούν να ασκηθούν με τηλεργασία και η προσέλευσή τους στην υπηρεσία είναι αντικειμενικά αδύνατη. Η εγκύκλιος διευκρινίζει ότι τα παραπάνω δεν αφορούν εργαζομένους σε υπηρεσίες αιχμής, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα. Ωστόσο, παρατείνεται για μια ακόμα ημέρα η αναστολή παροχής των υπηρεσιών διανομής τροφίμων σε καταναλωτές και ταχυδρομικών υπηρεσιών (courier) με δίκυκλα οχήματα, για την Αττική.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοικτά σήμερα Κυριακή των Βαΐων τα εμπορικά καταστήματα

Αν και ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν ευνοεί τις βόλτες στα μαγαζιά η αγορά θα λειτουργήσει σήμερα σε πασχαλινό κλίμα. Δείτε το εορταστικό ωράριο που θα ισχύσει τη Μεγάλη Εβδομάδα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινάει στις 22 Απριλίου το εορταστικό ωράριο καταστημάτων για το Πάσχα

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή 25 Απριλίου, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών να σημειώνει πως οι επιχειρηματίες είναι προετοιμασμένοι για να διασφαλίσουν την προστασία της υγείας των καταναλωτών.
emporio-katastimata-magazia-xristougenna
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισήγηση για καραντίνα στην Αττική, αύριο αποφασίζει η κυβέρνηση

Τα αυξημένα κρούσματα που έχουν σημειωθεί την τελευταία εβδομάδα στο λεκανοπέδιο οδηγεί τους επιδημιολόγους να εισηγηθούν σκληρό lockdown και στην Αττική. Τι σημαίνει αυτό για εμπόριο και σχολεία.
magazia-katastimata-emporio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαρηγιάννης: Καταστροφικό το ταυτόχρονο άνοιγμα λιανεμπορίου και γυμνασίων

Ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής εκτιμά ότι μπορεί να δούμε έως και 2.000 κρούσματα την ημέρα αν επαναλειτουργήσουν ταυτόχρονα το εμπόριο και τα γυμνάσια.