ΓΔ: 787.09 1.01% Τζίρος: 24.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:02:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kakokairia-Attiki odos
Πηγή: ΑΠΕ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την αποζημίωση όσων εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό

Οι πολίτες που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας θα κληθούν να δηλώσουν τα στοιχεία του οχήματός τους στις εισόδους και εξόδους από τις οποίες μπήκαν και εξήλθαν καθώς και την ώρα εισόδου και εξόδου από αυτές.

Ανοίγει μετά τις 14:00 το μεσημέρι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης από όσους πολίτες εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό τις ημέρες του χιονιά, προκειμένου να πάρουν τις αποζημιώσεις των 2.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχουν στο site της Αττικής Οδού ενώ θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση. Σε αυτή τη φάση οι πολίτες θα κληθούν να δηλώσουν στοιχεία του οχήματός τους στις εισόδους και εξόδους από τις οποίες μπήκαν και εξήλθαν καθώς και την ώρα εισόδου και εξόδου από αυτές. Θα τους ζητηθούν επίσης να δώσουν τηλέφωνο, μέιλ και τραπεζικό λογαριασμό. Έπειτα η Αττική Οδός θα προχωρήσει σε διασταύρωση στοιχείων ώστε να προχωρήσει στην καταβολή του ποσού.

Υπενθυμίζουμε πως στα τέλη Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας να καταβληθεί το ποσό των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, με την εταιρεία να το αποδέχεται. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα της εταιρείας, εκτιμάται ότι την αποζημίωση των 2.000 ευρώ θα λάβουν περίπου 3.500 ιδιώτες, και συνολικά η Αττική Οδός θα κληθεί να καταβάλλει περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ.

Η κοινοπραξία του έργου σκοπεύει να επιταχύνει τις διαδικασίες και να προχωρήσει στην ταυτοποίηση των δικαιούχων μέσω της λειτουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία οι οδηγοί θα υποβάλλουν τα αιτήματα αποζημιώσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xatzitheodosiou
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποζημιώσεις από την Αττική Οδό: Τι μπορούμε να διεκδικήσουμε

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε πως όσοι πληγέντες λάβουν εξωδικαστικά ποσό δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν δικαστικά αποζημιώσεις που θα μπορούσαν να ανέλθουν στα 100.000 ευρώ.
atyxima-troxaio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυτική Ελλάδα: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από τροχαία

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της τροχαίας, η αύξηση των τροχαίων και των θυμάτων οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν περιορισμοί στις μετακινήσεις, λόγω του COVID – 19.
Cars, Autokinito, Aytokinitiko
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ασφαλίστρων για τα αυτοκίνητα

Ένας σημαντικός παράγοντας που επιβαρύνει τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων είναι και το αυξημένο κόστος επισκευών που οδηγούν σε αύξηση των αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρείες και επακόλουθα στην αύξηση των ασφαλίστρων.
Kriti, Seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα ξεπεράσει τα 270 εκατ. ευρώ η ενίσχυση των σεισμοπαθών της Κρήτης

Με αφορμή τη νέα πίστωση στους πληγέντες από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Κρήτη ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε πως ολοκληρώνονται οι εκταμιεύσεις πρώτης αρωγής.