ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kakokairia-Attiki odos
Πηγή: ΑΠΕ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την αποζημίωση όσων εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό

Οι πολίτες που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας θα κληθούν να δηλώσουν τα στοιχεία του οχήματός τους στις εισόδους και εξόδους από τις οποίες μπήκαν και εξήλθαν καθώς και την ώρα εισόδου και εξόδου από αυτές.

Ανοίγει μετά τις 14:00 το μεσημέρι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης από όσους πολίτες εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό τις ημέρες του χιονιά, προκειμένου να πάρουν τις αποζημιώσεις των 2.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχουν στο site της Αττικής Οδού ενώ θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση. Σε αυτή τη φάση οι πολίτες θα κληθούν να δηλώσουν στοιχεία του οχήματός τους στις εισόδους και εξόδους από τις οποίες μπήκαν και εξήλθαν καθώς και την ώρα εισόδου και εξόδου από αυτές. Θα τους ζητηθούν επίσης να δώσουν τηλέφωνο, μέιλ και τραπεζικό λογαριασμό. Έπειτα η Αττική Οδός θα προχωρήσει σε διασταύρωση στοιχείων ώστε να προχωρήσει στην καταβολή του ποσού.

Υπενθυμίζουμε πως στα τέλη Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας να καταβληθεί το ποσό των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, με την εταιρεία να το αποδέχεται. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα της εταιρείας, εκτιμάται ότι την αποζημίωση των 2.000 ευρώ θα λάβουν περίπου 3.500 ιδιώτες, και συνολικά η Αττική Οδός θα κληθεί να καταβάλλει περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ.

Η κοινοπραξία του έργου σκοπεύει να επιταχύνει τις διαδικασίες και να προχωρήσει στην ταυτοποίηση των δικαιούχων μέσω της λειτουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία οι οδηγοί θα υποβάλλουν τα αιτήματα αποζημιώσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xatzitheodosiou
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποζημιώσεις από την Αττική Οδό: Τι μπορούμε να διεκδικήσουμε

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε πως όσοι πληγέντες λάβουν εξωδικαστικά ποσό δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν δικαστικά αποζημιώσεις που θα μπορούσαν να ανέλθουν στα 100.000 ευρώ.
europa 2 celestyal crystal thessaloniki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Θεσσαλονίκη αποκτά 234 νέες θέσεις στάθμευσης στον ΟΛΘ

Ο ΟΛΘ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και άμεσα κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης. Οι νέες θέσεις θα παραδοθούν σταδιακά, οι πρώτες 84 μέχρι τα τέλη Απριλίου και οι υπόλοιπες μέχρι τα τέλη Μαΐου.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντεκα κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση του Flyover

Στα άμεσα μέτρα που θα λάβει ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι η λήψη μέτρων εύρυθμης λειτουργίας και κίνησης των δικύκλων και ο τονισμός της οριζόντιας σήμανσης διαβάσεων, αρχικά γύρω από τα σχολεία και τους κεντρικούς οδικούς άξονες.