ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Θεοδωρικάκος: Οι έλεγχοι στους συνδέσμους φιλάθλων θα είναι συνεχείς

«Όσοι λειτουργούν παρανόμως θα κλείνουν. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να συνεχιστούν οι έλεγχοι στους συνδέσμους φιλάθλων, από τους οποίους όσοι είναι παράνομοι θα κλείσουν, ανακοίνωσε ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος με δήλωσή του, που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ-1.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Είναι δεδομένη η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, οι έλεγχοι στους συνδέσμους φιλάθλων να είναι συνεχείς. Όσοι λειτουργούν παρανόμως θα κλείνουν. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους σε όλη τη χώρα. Πολιτεία και αθλητικοί παράγοντες οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μπει τέλος στο χουλιγκανισμό μέσα και έξω από τα γήπεδα. Είναι ζήτημα πολιτισμού και ανθρωπιάς».

Με στόχο την αποτροπή της συνέχισης εγκληματικών συμπεριφορών με αθλητικό υπόβαθρο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ζαχαρίας Κοκκινάκης, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, απέστειλε, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, εγκύκλιο προς τους εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας ζητώντας την εγρήγορσή τους για την πρόληψη και την δραστική αντιμετώπιση τέτοιων εγκλημάτων βίας.

Την ίδια στιγμή, με παραγγελία του Αθλητικού Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου προς τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, ξεκίνησε έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί και στην Αθήνα τυχόν αδικήματα αθλητικής βίας ή συναφών αυτής αξιόποινες πράξεις. Αφορμή για την παραγγελία αυτή του κ. Σπυρόπουλου αποτέλεσε η τραγική δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας εντάσσονται και οι έφοδοι σε γραφεία αθλητικών συνδέσμων της πρωτεύουσας.

Ειδικότερα, με την εγκύκλιό του, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου απευθύνει αυστηρές συστάσεις για τη δραστική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας με αθλητικό υπόβαθρο και ζητεί από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας να αξιοποιούν όλα τα νόμιμα μέσα και να προχωρούν στην άμεση ταυτοποίηση των δραστών. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Κοκκινάκης, όταν πρόκειται για πλημμελήματα να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία και οι υπαίτιοι να παραπέμπονται αμέσως στο εδώλιο, ενώ αν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο με περισσότερους δράστες να ερευνάται αν η αξιόποινη συμπεριφορά των δραστών οδηγεί σε εγκληματική οργάνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον εισαγγελέα οι 94 συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζεται ότι διαφεύγουν τουλάχιστον ακόμα 50 Κροάτες χούλιγκαν, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι εργαστηριακές έρευνες σε DNA και άλλα στοιχεία για την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας.
Theodorikakos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεοδωρικάκος: Η πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι εύκολη αλλά όχι ακίνδυνη

Μιλώντας σε ειδική ημερίδα ο υπ. Προστασίας του Πολίτη κάλεσε τους γονείς να προσέχουν τη δραστηριότητα των παιδιών τους στο διαδίκτυο, ενώ αναφέρθηκε και στις κινήσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οπαδική βία: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των συνδέσμων έως 31 Ιουλίου

Παράλληλα αυξάνεται η ποινή φυλάκισης για εγκλήματα οπαδικής βίας έως και τα 5 έτη, η εκδίκαση των υποθέσεων θα γίνεται κατά προτεραιότητα, ενώ σε περίπτωση αναβολής θα επιβάλλονται περιοριστικοί όροι.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια μέτρα θα ανακοινωθούν για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπ. Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υπ. Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον υφ. Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφ. παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.