ΓΔ: 788.81 1.23% Τζίρος: 28.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:34:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Εντατικοποίηση των ελέγχων στην Αττική για την πάταξη της αισχροκέρδειας

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο αγορά και ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε πρατήρια καυσίμων. Πρόστιμο 400.000 ευρώ για νόθευση καυσίμων.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο αγορά και ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και σε πρατήρια καυσίμων.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά από τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας με στόχο την προστασία καταναλωτών και εμπόρων από φαινόμενα αισχροκέρδειας, ζήτησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Από την περιφέρεια Αττικής επισημαίνεται πως οι έλεγχοι έχουν εστιαστεί αυτό το διάστημα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πρατήρια καυσίμων σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες της Αττικής. Σε περίπου 20% με 30% των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ελέγχων στα πρατήρια καυσίμων. Σε πρατήριο καυσίμων επιβλήθηκε πρόστιμο 400.000 ευρώ, καθώς διαπιστώθηκε νοθεία σε ποσοστό 80%.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο Αγορά και εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των ελέγχων από τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με καταστηματάρχες και εμπόρους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως λόγω του κύματος ακρίβειας που πλήττει και τη χώρα μας.

Μέτρα κατά των ανατιμήσεων

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Βαρβακείου Γ. Ευρυπιώτης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για την αγοραστική κίνηση και τα επίπεδα που κυμαίνονται οι τιμές, αλλά και για τα μέτρα που λαμβάνουν οι επαγγελματίες ώστε να απορροφήσουν τις ανατιμήσεις.

«Γνωρίζουμε καλά ότι πολλοί έμποροι απορροφούν τις ανατιμήσεις, όμως υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι αισχροκερδούν. Για το λόγο αυτό προβαίνουμε στους ελέγχους, ώστε να προλαμβάνονται και να διαπιστώνονται εγκαίρως κρούσματα αισχροκέρδειας στην αγορά και σε πρατήρια καυσίμων. Η ακρίβεια είναι ορατή στην καθημερινότητά μας και τα αίτια γίνονται κατανοητά από τους πολίτες», τόνισε ο κ. Πατούλης, ο οποίος πρόσθεσε ότι υπό τις συνθήκες αυτές, «καταβάλλουμε προσπάθειες να πατάξουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας, προστατεύοντας τους καταναλωτές αλλά και τους εμπόρους, καθώς θέλουμε να ενθαρρύνουμε την υγιή επιχειρηματικότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο σε 180 σημερινούς ελέγχους στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, διαπιστώθηκαν παραβάσεις στο 12% των περιπτώσεων, οι οποίες αφορούσαν σε μη αναγραφή τιμών, απουσία PΟs, πώληση κατεψυγμένων προϊόντων ως φρέσκα, πώληση εισαγόμενων προϊόντων ως ελληνικά, πλημμελείς συνθήκες αποθήκευσης και συντήρησης των προϊόντων και πώληση ληγμένων ή αλλοιωμένων προϊόντων.

O προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιώσιμης Ανάπτυξης Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Γ. Στρατιδάκης δήλωσε ότι σε περίπου 20% με 30% των ελέγχων διαπιστώθηκαν παραβάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ελέγχων στα πρατήρια καυσίμων. Μάλιστα, σε ένα από αυτά επιβλήθηκε πρόστιμο 400.000 ευρώ, καθώς διαπιστώθηκε νοθεία σε ποσοστό 80%.

«Ζούμε σε μία εποχή αχαρτογράφητη όπου δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια το τι θα συμβεί, αλλά ούτε και να συγκρίνουμε. Ο κόσμος δυσανασχετεί για την ακρίβεια που υπάρχει και έχει περιορίσει τις αγορές του στα άκρως απαραίτητα, αλλά και από την άλλη καταλαβαίνει και βλέπει ότι στη Βαρβάκειο αυτή τη στιγμή οι τιμές είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με την ακρίβεια που υπάρχει γενικότερα», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ευρυπιώτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκαν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε νευραλγικό τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος

Η  Λεωφόρος Κηφισού αποτελεί την κεντρικότερη οδική αρτηρία της χώρας μας καταγράφοντας καθημερινά τον μεγαλύτερο αριθμό διελεύσεων, ως εκ τούτου οι εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας απαιτούν ειδικό σχεδιασμό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eτοιμάζεται αναγέννηση της εμβληματικής «Οικίας Μπία» στην Κερατέα

To συγκεκριμένο κτήριο είχε περάσει πριν από χρόνια στον δήμο και έχει κριθεί διατηρητέο μνημείο, ωστόσο παρουσιάζει όλα τα σημάδια της εγκατάλειψης. Βρίσκεται μέσα στον ιστορικό πυρήνα της Κερατέας κι έχει κτιστεί στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη όλα τα σχολεία της Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Αττικής: Εκταμίευση 10 εκατ. για στήριξη επιχειρήσεων

Την προσεχή Δευτέρα 7 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι τελικοί πίνακες με τις αιτήσεις που εγκρίνονται προς χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής, η βαθμολογική τους κατάταξη, καθώς και το ποσό χρηματοδότησης.