ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Patoulis
Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Πηγές: Delphi Economic Forum, ΑΠΕ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής με τη UNICEF

Η συμφωνία αφορά χρηματοδότηση δύο διαμερισμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος για ημιαυτόνομη διαβίωση σε διαμερίσματα ατόμων άνω των 15 ετών.

Μνημόνιο συνεργασίας για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος ημιαυτόνομης διαβίωσης σε διαμερίσματα, που λειτουργούν ως Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας για άτομα (15 ετών και άνω), υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΔΣ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με την UNICEF και την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία International Rescue Committee-Hellas.

Το μνημόνιο συνυπογράφηκε με τον επικεφαλής του γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα Ghassan Khalil και τη δ/ντρια της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας International Rescue Committee-Hellas Δήμητρα Καλογεροπούλου και οι μονάδες θα χρηματοδοτηθούν με 104.850 ευρώ από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ).

Την αναγνώριση των αρνητικών συνεπειών της ιδρυματοποίησης, στην ψυχολογική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, διεθνώς και την ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων, επισήμανε ο Γ. Πατούλης, τονίζοντας: «Η Περιφέρεια Αττικής αντιλαμβανόμενη τις αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών, έχει ως σταθερή βούληση τη χρηματοδότηση κοινωνικά καινοτόμων δράσεων που θα διευκολύνουν την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση αυτών των παιδιών, ενισχύοντας παράλληλα την ανεξαρτησία και την αυτονομία των παιδιών μέσα στην κοινότητα».

Τέλος αντικείμενο του μνημονίου αποτελεί η συνέχιση της χρηματοδότησης, μέσω του Ε.Π. "Αττική 2014 - 2020" δύο διαμερισμάτων ημιαυτόνομης διαβίωσης φιλοξενίας έως οκτώ ατόμων (4 άτομα ανά διαμέρισμα), στα οποία σήμερα διαβιούν 6 συνολικά άτομα. Κάθε διαμέρισμα στελεχώνεται με το κατάλληλο προσωπικό, όπως κοινωνικό λειτουργό, κοινωνικούς επιμελητές- φροντιστές και άλλες ειδικότητες, έτσι ώστε να υγιεινή, ασφαλή και άνετη διαμονή, καθώς και εξατομικευμένη φροντίδα ανάλογα με τις ανάγκες τους, για την αυτονόμησή τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκαν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε νευραλγικό τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος

Η  Λεωφόρος Κηφισού αποτελεί την κεντρικότερη οδική αρτηρία της χώρας μας καταγράφοντας καθημερινά τον μεγαλύτερο αριθμό διελεύσεων, ως εκ τούτου οι εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας απαιτούν ειδικό σχεδιασμό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eτοιμάζεται αναγέννηση της εμβληματικής «Οικίας Μπία» στην Κερατέα

To συγκεκριμένο κτήριο είχε περάσει πριν από χρόνια στον δήμο και έχει κριθεί διατηρητέο μνημείο, ωστόσο παρουσιάζει όλα τα σημάδια της εγκατάλειψης. Βρίσκεται μέσα στον ιστορικό πυρήνα της Κερατέας κι έχει κτιστεί στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντατικοποίηση των ελέγχων στην Αττική για την πάταξη της αισχροκέρδειας

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο αγορά και ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε πρατήρια καυσίμων. Πρόστιμο 400.000 ευρώ για νόθευση καυσίμων.