ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πλήρης η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού Αίγινας μετά τις δολιοφθορές

Έρευνα διεξήχθη και από το Λιμεναρχείο και αφού έγινε εκτίμηση του εύρους της βλάβης, ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασής, με τη χρήση πλωτού γερανού και τη συνδρομή δυτών.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας, μετά από την δολιοφθορά που σημειώθηκε τον Ιούλιο, ενώ συνεχίστηκε απρόσκοπτα η λειτουργία του όλο αυτό το διάστημα. 

Υπενθυμίζεται ότι, αμέσως μετά τον εντοπισμό της δολιοφθοράς από χρήση εκρηκτικού μηχανισμού, η ανάδοχος εταιρεία απέστειλε εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο με καταγραφικό εξοπλισμό και υποβρύχιο όχημα (ROV), για τη διερεύνηση της κατάστασης.

Παράλληλα έρευνα διεξήχθη και από το Λιμεναρχείο και αφού έγινε εκτίμηση του εύρους της βλάβης, ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασής, με τη χρήση πλωτού γερανού και τη συνδρομή δυτών.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την παράδοση του επισκευασμένου υποθαλάσσιου αγωγού, επισήμανε: «Η περιφρούρηση του έργου, το οποίο εξασφαλίζει το απαραίτητο πόσιμο νερό για τους κατοίκους της Αίγινας, αποτελεί υποχρέωση αλλά και ένδειξη σεβασμού στα δημόσια αγαθά. Οι υπηρεσίες και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση φαινομένων δολιοφθοράς τα οποία απευχόμαστε και καταδικάζουμε. Με αποφασιστικές ενέργειες και μεθοδική δουλειά, προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι ζημιές να αποκατασταθούν και να πραγματοποιείται ομαλά η υδροδότηση στο νησί. Κάθε παράνομη ενέργεια που βάζει εμπόδια σε αυτό το οραματικό έργο για τους πολίτες της Αίγινας, θα μας βρίσκει απέναντι. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα στο δρόμο της ανάπτυξης»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκαν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε νευραλγικό τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος

Η  Λεωφόρος Κηφισού αποτελεί την κεντρικότερη οδική αρτηρία της χώρας μας καταγράφοντας καθημερινά τον μεγαλύτερο αριθμό διελεύσεων, ως εκ τούτου οι εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας απαιτούν ειδικό σχεδιασμό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eτοιμάζεται αναγέννηση της εμβληματικής «Οικίας Μπία» στην Κερατέα

To συγκεκριμένο κτήριο είχε περάσει πριν από χρόνια στον δήμο και έχει κριθεί διατηρητέο μνημείο, ωστόσο παρουσιάζει όλα τα σημάδια της εγκατάλειψης. Βρίσκεται μέσα στον ιστορικό πυρήνα της Κερατέας κι έχει κτιστεί στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντατικοποίηση των ελέγχων στην Αττική για την πάταξη της αισχροκέρδειας

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο αγορά και ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε πρατήρια καυσίμων. Πρόστιμο 400.000 ευρώ για νόθευση καυσίμων.